Verdwijnen de appelblauwzeegroene koeriers? Uber wil Deliveroo overnemen voor miljarden

Verdwijnen de appelblauwzeegroene koeriers? Uber wil Deliveroo overnemen voor miljarden

De taxidienst Uber, die in ons land nog steeds verboden is, spreekt momenteel met maaltijdbezorger Deliveroo over een eventuele overname. Er zijn miljarden dollars mee gemoeid. Bij Uber dromen ze van een ‘megamaaltijdbezorger’.

Het nieuws komt van persbureau Bloomberg. Of Uber effectief Deliveroo zal overnemen, valt nog af te wachten want Deliveroo en investeerders van de maaltijdbezorger zouden liever de onafhankelijkheid van hun onderneming niet opgeven.

(Begin dit jaar werd er nog beslist dat Deliveroo-koeriers tot 5.100 euro onbelast mogen bijverdienen.)

Miljardendeal

Het bedrijf Deliveroo is in Londen gevestigd en werd vorig jaar bij de financieringsronde op meer dan 2 miljard dollar (ongeveer 1,7 miljard euro) gewaardeerd. Betrouwbare bronnen hebben aan Bloomberg gemeld dat het biedingsvoorstel van Uber nog veel hoger is dan dat bedrag.

Geen Uber in België

Uber zou een enorm aandeel van de Europese maaltijdbezorgingsmarkt in handen hebben als deze deal doorgaat. In de Verenigde Staten zijn ze veruit de grootste in die sector met hun eigen dienst Uber Eats. Die dienst bestaat ook bij ons, ze werken onder andere samen met McDonald’s.

Deliveroo is wereldwijd actief, ook in België. De taxidienst van Uber is, anders dan in de meeste buurlanden, verboden bij ons (met uitzondering van Brussel) omdat de autoriteiten geoordeeld hebben dat hun diensten oneerlijke concurrentie zouden zijn tegenover de traditionele taxi’s.

Officieel willen Uber en Deliveroo geen commentaar geven op dit bericht.

Gesponsorde artikelen