Verdwijnt ‘Friends’ nu echt van Netflix?

Verdwijnt ‘Friends’ nu echt van Netflix?

Het is niet de eerste keer dat er geruchten zijn dat de populaire tv-serie ‘Friends’ van Netflix zou verdwijnen, maar met de komst van de nieuwe streamingdienst van Warner, wordt die kans nu wel heel groot.

Er is al vaker over getwijfeld, maar verdwijnt Friends nu dan écht van Netflix? Mediabedrijf Warner Media is volop bezig een eigen streamingdienst te ontwikkelen en zegt zelf er alles aan te doen om haar populairste creaties exclusief daar te krijgen. Gezien Friends het pronkstuk van Warner Bros. is, wordt de kans dat de serie van Netflix verdwijnt dus steeds groter. “Ik denk dat je wel kan verwachten dat Warners paradepaardjes uiteindelijk op onze streamingdienst zullen terechtkomen. De serie weghalen (van Netflix)? Dat is iets dat we daar zeker voor over hebben”, verklaarde de verantwoordelijke voor de nieuwe streamingdienst, Kevin Reilly, op een TCA-congres.

Rechten delen met Netflix?

Eerder betaalde Netflix nog 100 miljoen dollar om Friends opnieuw een jaar te mogen uitzenden. Toen voor het eerst bekend raakte dat Warner met een eigen streamingdienst op de proppen zou komen, was er nog totaal geen sprake van exclusieve rechten. Er waren verschillende geruchten dat je de serie op Netflix én op de nieuwe streamingdienst van Warner zou kunnen bekijken. Logisch gevolg was dan dat de prijs voor de uitzendrechten weer lager zou worden, omdat de rechten ook niet meer exclusief zouden zijn.

Veel kijkers dachten dat Friends zowel op Netflix als op de nieuwe dienst van Warner beschikbaar zou zijn, maar daar heeft Reilly ook verandering in gebracht. Hij legde op datzelfde congres uit dat streamingrechten delen geen goed idee is. “Ik vind dat de rechten exclusief moeten zijn.” De nieuwe dienst van Warner zou later dit jaar beschikbaar moeten zijn, maar heeft voorlopig geen naam. Nog snel alle afleveringen opnieuw bekijken voor het te laat is? Yes please!

Gesponsorde artikelen