Left Right
scrollTop top

Verenigde Staten hebben nu al 250.000 coronadoden en aantal besmettingen neemt nog steeds toe


Coronavirus VS New York verpleegsters testen
© Twee verpleegsters in een testcentrum in New York – Bron: Isopix

In de Verenigde Staten is de grens van een kwart miljoen coronadoden overschreden. De laatste tijd komen daar dagelijks gemiddeld 1.155 doden bij. Dat aantal zal vermoedelijk nog oplopen, want er worden in de VS steeds meer nieuwe besmettingen vastgesteld.

Terwijl in België de piek van de tweede golf van het coronavirus voorbij lijkt, zitten alle indicatoren in de Verenigde Staten nog volop in stijgende lijn. Al dagenlang ligt dat aantal op meer dan 150.000 per dag.

In totaal zijn nu al meer dan 11,5 miljoen mensen besmet geraakt met het virus. De laatste 1 miljoen besmettingen zijn bereikt op amper zes dagen tijd. Dat alles toont aan dat het einde van de tweede golf in de VS nog lang niet in zicht is.

Noodziekenhuizen

Het aantal nieuwe besmettingen stijgt op dit moment nog steeds in alle 50 staten. Vooral staten in de Midwest zoals Ohio en Indiana worden momenteel zwaar getroffen. Maar ook in andere staten, zoals in Texas en Californië, neemt de druk op ziekenhuizen steeds meer toe.

In totaal liggen nu al 77.000 mensen met Covid-19 in de Amerikaanse ziekenhuizen. Dat is een verdubbeling tegenover een maand geleden. Op heel wat plaatsen worden parkingsgarages, kerken, cafetaria’s en andere ruimtes omgebouwd tot noodziekenhuizen.

Doden

Veel experts vrezen dat de situatie in de Verenigde Staten de komende tijd volledig uit de hand kan lopen. Naar schatting zullen er tegen eind december meer dan 300.000 gevallen per dag zijn. Daardoor zal het dodental ook exponentieel verder stijgen. Volgens viroloog Anthony Fauci zullen er de komende vier maanden nog 200.000 doden vallen door Covid-19.

Thanksgiving

Experts kijken vooral met schrik naar de traditionele feestdag Thanksgiving. Die gaat dit jaar door op 26 november. Veel mensen nodigen dan jaarlijks familie uit om te vieren. Dit keer wordt dat ten strengste afgeraden. Wie het toch doet, moet volgens Fauci een mondmasker dragen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618