Verenigde Staten overmeesterd door tornado’s: tientallen gewonden

DAYTON, OH – MAY 28: A TV news crew broadcasts from a destroyed neighborhood in north Dayton where a powerful tornado occurred early in the morning on May 28, 2019 in Dayton, Ohio. (Photo by Matthew Hatcher/Getty Images)

De Amerikaanse staat Ohio heeft sinds maandag te kampen met verschillende tornado’s die ondertussen geleid hebben tot de dood van één persoon. Er vielen ook 130 gewonden. Zondag troffen de tornado’s ook Oklahoma en daar kwamen al eerder twee mensen om het leven. De toestand op dit moment is schrijnend met tal van vernielde huizen en gebouwen, opengebroken straten en stroompanne’s als gevolg.

Sinds dinsdag 28 mei zitten miljoenen Amerikanen zonder elektriciteit, bevestigen de lokale autoriteiten en weerdiensten. De tornado’s treffen verschillende staten in de Verenigde Staten maar de schade is op dit moment het grootst in Ohio en Oklahoma. Ook de Midwest moet omgaan met deze heftige weersverschijnselen want daar is de kans op overstromingen het hoogst.

Dayton

In de staat Ohio heeft voornamelijk de stad Dayton het hard te verduren. Er zijn nog geen specifieke cijfers gekend van hoeveel doden en gewonden er ondertussen gevallen zijn, maar de schade is alleszins enorm. Bomen zijn omgewaaid, daken zijn vernield, kabels zijn geknapt en honderden gewonden zijn gevallen. Ook hebben de tornado’s in verschillende staten van Amerika het leven van verschillende mensen gekost. Het exacte aantal is nog niet gekend.

Gigantische tornado’s en hagelbollen ter grootte van een tennisbal in Texas.

Het stadsbestuur van Dayton doet zijn uiterste best om de schade zo snel mogelijk aan te pakken en heeft ondertussen al enkele reddingsacties en schoonmaakoperaties in gang gezet. Dat laat de stad Dayton weten via hun Twitter-account. Ook president Donald Trump trekt zich deze ernstige vernielingen aan, en meldt via zijn Twitter-account dat hij voor het wegwerken van de schade al een geldsom aan de kant heeft gezet.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten heeft het zwaar te verduren met de ondertussen 55 gesignaleerde tornado’s die door de staat raasden. Het is sinds 1980 geleden dat de Verenigde Staten zo zwaar getroffen werd door tornado’s. In elf dagen tijd passeerden acht tornado’s de revue wat het record van 1890 helaas doorbreekt.

Steeds meer, steeds heviger: weer zeker 23 doden en pak gewonden door tornado in VS.

Gesponsorde artikelen