Vergat Google z’n domeinnaam te verlengen? Ex-werknemer kon deze week even google.com aankopen

Vergat Google z’n domeinnaam te verlengen? Ex-werknemer kon deze week even google.com aankopen

Sanmay Ved, een voormalige werknemers van Google, is er deze week in geslaagd om het domeinnaam van zijn ex-bedrijf te kopen. Of toch voor een minuutje, waarna alles geannuleerd werd. Op zijn LinkedIn-pagina doet hij het hele verhaal.

Ved is nog steeds een grote fan van het bedrijf waar hij vijf en een half jaar heeft gewerkt. Hij verliet Google echter om zijn MBA-diploma te behalen, maar blijft het bedrijf wel op de voet volgen. Eerder deze week wilde hij meer te weten komen over de domeinnamen van het bedrijf, en dus typte hij google.com in op Google Domains, de domeinnaamdienst van het bedrijf.

Tot zijn grote verbazing kwam er geen treurige grijze emoticon tevoorschijn, die moet aangeven dat de domeinnaam niet beschikbaar is. In de plaats stond een groene smiley, wat betekent dat je de naam kan kopen.

Samnay wist helemaal niet meer waar hij het had toen bleek dat hij de domeinnaam gewoon aan zijn winkelmandje kon toevoegen, en uiteindelijk ook kon betalen. Hij maakte dan ook schermafbeeldingen van zijn verhaal, omdat hij zijn eigen ogen niet kon geloven. Amper 12 dollar moest hij betalen om de meest bezochte domeinnaam ter wereld in zijn bezit te krijgen. Hij kreeg zelfs bevestiging dat het geld van zijn kredietkaart was gegaan.Enkele seconden later verscheen de domeinnaam in zijn beheerdersoverzicht. “En het beangstigende aan de hele zaak was dat ik zelfs even aan de webmasterknoppen kon om de gegevens aan te passen. Ik begon ook allemaal notificaties aan te krijgen over de subdomeinen.” Amper een minuutje later kreeg hij echter meldingen dat de aankoop geannuleerd was, en dat zijn geld teruggestort zou worden. “Maar ik ben wel de man die een minuut lang eigenaar was van google.com.Voorlopig is nog onduidelijk wat er juist gebeurd is. Een Google-vertegenwoordiger vertelde aan Business Insider dat de zaak onderzocht wordt. Het kan een bug in de software zijn, of Google heeft misschien de domeinnaam wel vergeten te verlengen. Dat lijkt absurd, maar het is ook Microsoft al gebeurd. In 2003 vergat het bedrijf hotmail.co.uk te verlengen, waarop het door iemand anders opgekocht werd. Het bedrijf moest de koper vriendelijk vragen om de domeinnaam terug over te kopen, wat ook gebeurde.

Gesponsorde artikelen