Left Right
scrollTop top

Vergeet alle hippe zomercocktails: Zatte Rita krijgt haar eigen bier!


Vergeet alle hippe zomercocktails: Zatte Rita krijgt haar eigen bier!

Goed nieuws voor de fans van Jacky Lafon én ook gewoon goed nieuws voor alle bier-fans onder ons. Er komt binnenkort namelijk een nieuw biertje uit … ‘Een Zatte Rita’! 

Het was Kusttheater ’t Colisée dat met het idee naar de actrice zelf stapte. Hoewel ze niet meer te zien is in Familie in de rol van misschien wel het meest iconische personage ooit, Zatte Rita, speelt ze wel nog mee in de zomershows van het theatergezelschap. Als een soort eerbetoon aan Jacky, kwam ’t Colisée met het idee om een bier te brouwen en dat te vernoemen naar de actrice.

YouTube

Brouwerij Van den Bossche

Het thema van de zomershows van het theatergezelschap dit jaar is ‘Op Cruise’ en toeval wil dat ‘Zatte Rita’ in de reeks Familie ook zogezegd op cruise is. Daarnaast laat Het Laatste Nieuws nog weten dat het bier gebrouwen zal worden in brouwerij Van den Bossche, de familienaam van haar personage, al is dat volgens Benny Herpoel van ’t Colisée puur toeval.

Het bier zal zowel in een blonde als een bruine versie gebrouwen worden en zal van hoge gisting zijn. Op het bierflesje komt een karikatuur van Jacky Lafon en er zullen zelfs unieke bierglazen met een speciale ‘Jacky-toets’ komen. ’t Colisée laat weten dat ze contracten hebben met twee leveranciers en dat we het bier vanaf juni over heel Vlaanderen gaan kunnen vinden. Als het biertje aanslaat, wordt dat misschien wel het hippe drankje van de zomer van 2018?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658