Vergeet ‘babyshower’ en ‘bachelorparty’, dit is ‘dadchelor’

Baby met papa

Er zijn veel verschillende feestjes die overgewaaid komen uit de Verenigde Staten. Denk maar aan de ‘bachelorparty’ en de ‘babyshower’. Maar wat is nu precies een ‘dadchelor’ of ‘daddy shower’? Dat leggen we haarfijn uit.

‘Dadchelor’ is een trend die langzaam komt overgewaaid uit Amerika. Het komt neer op een babyshower voor mannen. Een ‘babyshower’ is, draai of keer hoe je het wil, meer een vrouwending. Niks mis mee, maar nieuwe papa’s blijven soms op hun honger zitten.

Welke cadeaus geef je voor een babyshower?

Moderne papa

Tijd voor verandering! Want nieuwe papa’s zijn steeds meer betrokken bij het hele proces van kinderen opvoeden. Helene van Santen, hoofdredacteur van de Nederlandse website Kek Mama, ziet het verschil ook. “Vaders hebben een actievere rol. Ze nemen een paar weken vrij rond de geboorte en kiezen er vaak zelf voor om minder te gaan werken. Daarmee verschuift de zorg ook steeds meer naar beide ouders. Dat was tien jaar geleden wel anders” zegt ze in een interview met Editie NL.

Praktisch

Giphy

Een ‘daddy shower’ houdt in dat je op een bepaald moment tijdens de zwangerschap ontvoerd wordt. Je vrienden organiseren heel het festijn en uiteraard ga je leuke dingen doen. De vriendengroep bepaalt zelf hoe de dag wordt ingevuld, maar een biertaart in plaats van een luiertaart kan absoluut niet ontbreken.

Een ‘dadchelor’ is de laatste avond dat je zonder zorgen kan leven. Want zodra de baby er is, heb je, obviously, een berg aan verantwoordelijkheden. Alle remmen los! Te diep in het glaasje kijken is voor die ene keer niet al te erg.