Vergeet de fidget spinner, slijm is hét herfstspeelgoed en ook volwassenen zijn er helemaal gek van

Vergeet de fidget spinner, slijm is hét herfstspeelgoed en ook volwassenen zijn er helemaal gek van

Als je het al beu was om overal fidget spinners te vinden, dan zou de volgende hype nog wat meer op je systeem kunnen werken. Want de jeugd van tegenwoordig, die speelt met slijm. Klinkt raar, maar eigenlijk is ’t wel leuk om te maken én om mee te spelen. Binnen de kortste keren ben je zelf verslaafd. Ideaal voor een herfstdag: zo maak je je eigen slijm én steek je er wat variatie in. 

Slijm, dat ken je eigenlijk wel. Van slijmhandjes uit de kauwgomballenautomaat (die je dan tegen de tv plakte) tot potjes met slijm waarmee je je klasgenootjes probeerde te degouteren. Maar zo’n blobje slijm masseren is ook wel vrij kalmerend, én je kan het gewoon zelf maken. Ideaal voor een herfstdag. Kijk zelf maar even naar deze video om te zien waarom ook volwassenen volledig verslaafd raken.

Of voor gevorderden …

Om zelf slijm te maken, heb je vooral lijm nodig, maar ook soda, shampoo, maizena voedingskleurstof en allerlei attributen kunnen gebruikt worden. In elk geval kost het geen stukken van mensen om er een gigantische hoeveelheid van te maken. En dat zal je ook willen, want uiteraard blijft het slijm niet in z’n ideale toestand, maar je kan er wel aardig wat uurtjes aan kwijt zijn. Zelf proberen? Hier vind je een aantal recepten.

Maar slijm komt dus in allerlei vormen en maten. Je kan er natuurlijk gewoon wat mee spelen, maar textuur is alles. En dus is er voor elke slijmliefhebber wel een soort slijm. Die vragen natuurlijk hun eigen set ingrediënten. De resultaten zijn heerlijk om te bekijken (en zelf te proberen natuurlijk). Mooi, fijn aan de handen of gewoon ideaal om in te knijpen: check deze eens.

Prachtig om zien: galaxy slime

Of voor dat extra beetje glamour: gouden slijm

Om collega’s mee te pesten: volledig doorzichtig slijm!

Extra fabulous: zilverslijm

Maar je kan er ook mee poetsen

Of een extra fluffy editie maken?

Maar waarom stoppen bij een beetje slijm? Waarom niet héél véél slijm?

Of een bad vol slijm!

Hebben jullie al slijm gemaakt?

Gesponsorde artikelen