Vergeet je examens: hier kan je bierista worden of gewoon biermeester!

Vergeet je examens: hier kan je bierista worden of gewoon biermeester!

Droom je soms van je boeken weggooien en een koffiebar of bed and breakfast openen in Frankrijk of Londen? Heel realistisch zijn die plannen niet, maar wat je wel kan worden is biermeester. Da’s een echte opleiding en je bereikt er volgens ons een pak life goals mee. Wie wil er nog master in wat dan ook zijn, als je master in bier kan worden?

Vertaler, geschiedenis, rechten of bio-ingenieur? Wanneer je de opleiding tot biermeester hebt ontdekt, worden al die universitaire diploma’s toch een beetje nutteloos. Tegelijk gooien wij ons plan B ook uit het raam: barista worden is cool, maar bierista worden is beter. En dat kan dus, online zelfs.

Alles bier

Wat doet een bierista? In twaalf opleidingsonderdelen krijg je informatie over alles wat met bier te maken heeft. Geschiedenis, brouwmethoden, smaakcombinaties en dergelijke worden online aan jou gepresenteerd. Het is niet helemaal duidelijk of proeven ook aan bod komt, maar wij oordelen hier en nu dat je toch ├ęcht moet proeven om te checken of wat ze vertellen, wel waar is.

Trouwens, als je de opleiding afwerkt, en jezelf dus oprecht een serieuze bierista mag noemen, krijg je als afstudeergeschenkje wel twaalf biertjes. Om te recenseren en serieuze meningen over te vormen, natuurlijk, want dan kan je dat. Of je er nou echt een job aan zal overhouden: waarschijnlijk niet. Of toch?

Bierista

Maar laat dat je niet tegenhouden: hier kan je je inschrijven voor de cursus. Hij kost 125 euro en dan mag je jezelf voor de rest van je leven bierista noemen. Als je vrienden daar niet van onder de indruk zijn, van wat dan wel?

Gesponsorde artikelen