Verhaal ‘Toy Story 4’ bekend, met belangrijke rol voor nieuw personage Forky

Verhaal ‘Toy Story 4’ bekend, met belangrijke rol voor nieuw personage Forky

‘Toy Story 4’ zal een heel emotioneel einde gaan kregen, dat wisten we al. Maar tot voor kort was er nog maar weinig bekend gemaakt over het verhaal van de nieuwste ‘Toy Story’. Met de aankondiging van een hoop bekende namen als stemacteurs en twee korte teasers werd de hype voor de film al aangezwengeld. Maar nu zouden we ook al meer weten over het verhaal van vierde ‘Toy Story’, en daaruit blijkt dat Forky belangrijker wordt dan we dachten.

De Toy Story-trilogie eindigde in 2010 met een haast perfecte Toy Story 3, maar toch besloot Pixar om een vierde film te maken. Aangezien het verhaal na drie films mooi afgerond was, werd er natuurlijk meteen uitgekeken naar waar deze vierde Toy Story over zou gaan. En ondanks veel ander nieuws, heeft Pixar het toch lang weten geheim te houden.

Hobbelig parcours

Toy Story 4 heeft dan ook een hobbelig parcours achter de rug. De film werd al in 2014 aangekondigd, maar zal maar in de zomer van 2019 in de zalen verschijnen. Onder meer het vertrek van de originele co-regisseur van de serie John Lasseter, die beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, liet een zware indruk na bij Pixar. Maar ook Rashida Jones en Will McCormack, die het script voor hun rekening zouden nemen, vertrokken. Daarop gooide Pixar zomaar even drie vierde van het script de vuilbak in. De productie kon dus bijna van nul af aan opnieuw beginnen, maar sindsdien loopt alles op wieltjes.

In november van vorig jaar werden zelfs de eerste teasers gereleased. In die eerste teaser werd meteen een nieuw personage getoond: Forky. En ook in de tweede teaser zagen we twee onbekende personages. Het lag toen dus al voor de hand dat het verhaal een heel nieuwe weg op zou gaan dan in de voorgaande drie films, maar meer was er toen ook niet geweten.

Existentiële crisis

In 2015 werd er nog gesproken over een mogelijke verhaallijn die dieper zou ingaan op de romance tussen Woody en Bo Beep. Maar zoals gezegd werd het overgrote deel van het script dus de deur uit gegooid. Op de entertainmentwebsite SuperBroMovies menen ze nu echter te weten wat het verhaal van de vierde Toy Story zal zijn.

“Nadat ze door Andy aan Bonnie zijn gegeven aan het einde van de trilogie, heeft onze favoriete speelgoed, inclusief Woody en Buzz Lightyear, enorm veel plezier met hun nieuwe kind. Er ontstaat echter een probleem wanneer er een nieuw speeltje aan de verzameling wordt toegevoegd dat hun gelukkige bestaan verandert in chaos”, schrijven ze. Dat nieuwe speeltje leerden we al kennen in de eerste teaser: Forky (zie tweet)! “Forky bestaat uit een vork met pijpenragers als armen en googly eyes als ogen en is dus hoegenaamd geen normaal speelgoed. Hij ziet zichzelf ook niet zo.”

“Wanneer het speelgoed op een laatste trip gaat naar de buitenwereld, samen met Forky, ontmoeten ze nieuwe personages op de kermis.” Die nieuwe speeltjes zijn Ducky en Bunny, wiens stem voorzien werd door respectievelijk Keegan-Michael Key en Jordan Peele en die we al te zien kregen in de tweede teaser (zie tweet). “Tijdens hun emotionele reis zullen ze ondervinden wat het echt betekent om een speeltje te zijn. Het is eigenlijk gewoonweg een existentiële crisis door de ogen van speelgoed.”

Zomer 2019

Pixar kennende, zal ook Toy Story 4 weer een pareltje worden. Dat beaamde ook Tim Allen, die al sinds het begin Buzz Lightyear van een stem voorziet. Volgens de stemacteur zal Toy Story 4 een enorm emotioneel einde krijgen. Hij gaf zelfs aan dat “een aantal scènes aan het einde van de film moeilijk waren om door te geraken”. “Het is zo emotioneel, het is zo grappig, het idee waarmee ze kwamen, is zo groot”, stak hij zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

Komende van iemand die ook aan de eerste drie films, die al bij velen voor traantjes zorgde, heeft meegewerkt, wil dat natuurlijk wel al wat zeggen. Maar voor we weten of ook wij traantjes zullen laten bij het einde, is het nog wachten tot deze zomer. Toy Story 4 komt uit op 21 juni 2019!

Wie niet tot deze zomer wil wachten, kan natuurlijk nog eens de eerste drie films bekijken!

Gesponsorde artikelen