Verified worden op Instagram? Binnenkort kan je het zelf regelen

Verified worden op Instagram? Binnenkort kan je het zelf regelen

Sinds kort kan je zelf een aanvraag doen om verified te worden op Instagram. Wil jij dus ook zo’n blauw vinkje naast je naam, dan hoef je binnenkort niet meer te wachten tot Instagram het je eventueel geeft, maar kan je het gewoon zelf aanvragen. Al is het niet voor iedereen gegeven.

Je hebt het ongetwijfeld al gezien op Instagram: het blauwe vinkje dat aangeeft dat een profiel echt van je favoriete ster of bedrijf is. Tot voor kort moest Instagram je zien als een bekend persoon om zo’n vinkje aan te vragen, maar tegenwoordig kan iedereen het zelf aanvragen. En dit is hoe dat in z’n werk gaat.

Voorwaarden

Voor je je kandidaat stelt, moeten we wel meegegeven dat niet iedereen zomaar verified kan worden. Deze eer is enkel weggelegd voor “publieke figuren, celebrities, globale merken en zaken”. Maar wie bijvoorbeeld een populaire blog heeft of zijn of haar eigen bedrijf heeft opgericht kan hiervoor in aanmerking komen.

Wanneer je je profiel wil verifiëren, kan je dit makkelijk aanvragen via de instellingen van je Instagramprofiel. Hierbij zal je wel een foto van je identiteitskaart moeten uploaden (binnen de instellingenzone uiteraard) om te bewijzen dat jij het echt bent. Daarna zal Instagram beslissen of je al dan niet een blauw vinkje achter je naam krijgt.

Voorlopig is de functie nog niet beschikbaar in ons land. Maar niet getreurd, het zal zeker ook hier beschikbaar worden. We moeten gewoon nog eventjes geduld oefenen.

Gesponsorde artikelen