Verkleinde kans op Alzheimer door frequent saunabezoek.

Verkleinde kans op Alzheimer door frequent saunabezoek.

Er werd al meermaals aangehaald dat saunasessies een positief effect hebben op het hart en dat ze een genezende werking hebben op verkoudheden. Uit recent onderzoek blijkt dat het risico op afwijkingen die met ouderdom hebben te maken, ook door saunabezoeken verminderd.

Minder risico op hartaanval.

Eerdere onderzoeken toonden al aan dat mensen die frequent een sauna bezoeken, langer zouden leven. Mensen die twee à drie keer per week naar de sauna gaan, zouden minder risico hebben op een hartaanval.

Dankzij hoge temperaturen langer leven.

Uit onderzoek van Dr. Rhonda Patrick ( FoundMyFitness.com) blijkt dat er nog andere gezondheidsvoordelen zijn dankzij saunasessies. Studies bewijzen dat er een eiwit wordt geactiveerd, wanneer onze lichaamscellen meerdere malen blootgesteld worden aan hoge temperaturen. het geactiveerde eiwit, zou een vertragende rol spelen bij het verouderingsproces.

Zeer hoge temperaturen activeren het FOXO3-gen, dat in verband staat met het levensduur. Het FOXO3-gen zou de cellen beschermen tegen het verouderen. Een regelmatige saunasessie zou dus een productief effect hebben op de reproductieprocessen van de cellen. Ziektes zoals Alzheimer, Parkinson, Huntingtons zijn vaak een gevolg van een gebrek aan celreproductie.

Ontgiften van het lichaam.

De sauna heeft ook een ontgiftende werking. Het nemen van een sauna zorgt ervoor dat bepaalde chemische stoffen, zoals pesticiden, metalen,…, uit het lichaam wordt verwijderd. Wat zeer gezond is voor iedereen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die aan Alzheimer lijden, een hogere concentratie aluminium in de hersenen hebben. Door intensief zweten gaat deze concentratie verminderen. Waarvoor de sauna ook een perfecte remedie is.

Regelmatige saunasassies.

Om een zo goed mogelijk effect te hebben op de gezondheid, wordt er aangeraden om meerdere saunasessies per week te nemen van minstens 20 minuten. Zo kan men het best profiteren van de positieve effecten van de sauna.

Bron: Tylo-welness

Gesponsorde artikelen