Verkoop iPhone X valt tegen … en dat brengt Samsung in de problemen

Verkoop iPhone X valt tegen … en dat brengt Samsung in de problemen

De verkoop van de iPhone X verloopt niet zoals verwacht. Dit is niet alleen slecht nieuws voor Apple, maar ook voor grote concurrent Samsung. Zij produceren namelijk de OLED-schermen voor de smartphone, maar ze geraken er niet van af …

Oorspronkelijk dacht Apple 40 miljoen stuks van de nieuwste iPhone te verkopen in het eerste kwartaal van 2018. Nu schroeft het bedrijf dit terug en schat het dat er 20 miljoen stuks over de toonbank zullen gaan. Een halvering van de oorspronkelijke schatting dus. Dit is niet alleen problematisch voor Apple, maar ook voor Samsung, die de schermen van de iPhone X produceert.

Overproductie

De Koreaanse gigant Samsung is de leverancier van de OLED-schermen voor de nieuwste iPhone van Apple. Door de dalende verkoop van de iPhone X, blijft Samsung met een overschot aan schermen zitten. De technologiereus hoopte na de lancering van de iPhone op interesse van andere bedrijven, maar deze lijken niet toe te happen.

Te hoge kostprijs

De OLED-schermen kosten meer dan 100 euro per stuk, wat dubbel zo duur is als de LCD-schermen die in de meeste smartphones gebruikt worden. Dit zorgde deels voor de hoge kostprijs van de iPhone X.

Het probleem van Samsung wordt nog groter nu ook Chinese bedrijven zich op de markt van de OLED-schermen storten. Dit zet de prijs van de schermen onder druk.

Gesponsorde artikelen