Left Right
scrollTop top

Verkoop iPhone X valt zwaar tegen: Apple halveert productie


Verkoop iPhone X valt zwaar tegen: Apple halveert productie

De iPhone X is niet het succes geworden dat Apple ervan verwacht had. De verkoopcijfers tijdens de eindejaarsperiode vielen zwaar tegen en dus zit Apple met veel onverkochte voorraad. Het bedrijf heeft dan ook gevraagd aan zijn leveranciers om de productie voorlopig te halveren.

Wat het paradepaardje moest worden, lijkt het probleemkind te worden. Zelden stelde Apple een toestel met meer show voor dan zijn iPhone X, maar al van bij het begin liep het veelbelovende toestel vertraging op door productieproblemen.

De wachttijden liepen op een bepaald zelfs op tot anderhalve maand en ondertussen viel de verkoop van de iPhone 8 (Plus) tegen. Apple ging er vanuit dat de fanboys zaten te wachten op de iPhone X en deed er dan ook alles aan om de productie op punt te hebben voor de feestdagen, iets wat hen uiteindelijk lukte.

Productie iPhone X gehalveerd

Maar blijkbaar waren de verwachtingen voor de eindejaarsperiode te hoog want Apple heeft nu gevraagd aan zijn leveranciers om de productie van de iPhone X te halveren. Het bedrijf zou nog een te grote voorraad hebben liggen.

In plaats van 40 miljoen toestellen zullen er dus maar 20 miljoen gemaakt worden in de eerste drie maanden van 2018. Daarnaast zullen er ook 30 miljoen toestellen gemaakt worden van andere modellen zoals de iPhone 8 en 8 Plus.

Nieuwe toestellen in 2018?

De grootste reden voor de tegenvallende verkoop is volgens veel kenners de hoge prijs van de iPhone X. Die prijs ligt zo hoog omdat het toestel een OLED-scherm heeft. Dat zorgt onder andere voor meer kleurcontrasten maar heeft als nadeel dat het duur is, zeker omdat er momenteel maar één producent ter wereld is die voldoende zo’n schermen kan maken, namelijk grote concurrent Samsung.

De verwachting is dan ook dat Apple voor zijn nieuwe modellen die dit jaar worden gelanceerd, blijft vasthouden aan de goedkopere lcd-schermen, toch als het gaat over de goedkopere types.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938