Verkouden? Hier zijn 9 tips die je snel beter doen voelen 

Verkouden? Hier zijn 9 tips die je snel beter doen voelen 

Bah! Verkoudheid … We haten het! Je loopt rond met tranende ogen, een lopende of verstopte neus en zakdoeken in je handen. Oh ja, en neusspray is je beste vriend. Het duurt meestal even vooraleer je echt genezen bent. Daarom kan je misschien eens deze tips volgen en het genezingsproces een beetje te versnellen. Dit is wat je moet doen. 

1. Rust voldoende

Als je verkouden bent, heeft je lichaam meer rust nodig dan je denkt. Dus haal het niet in je hoofd om je to do-lijstje af te werken als je ziek bent. Ga liever onder een dekentje liggen en rust goed uit.

2. Warmte is je beste vriend

Als je verkouden bent, moet je je lichaam warm genoeg houden. Zorg ervoor dat je steeds warm gekleed bent zodat je zeker geen koud hebt. Een dikke pyjama, wollen sokken, een dekentje en een kacheltje in de buurt zorgen er wel voor dat je het goed warm hebt.

Maar let op … Het is natuurlijk wel aangeraden om af en toe een frisse neus te halen en propere (bacterieloze) kleren aan te trekken.

3. Lekker fris

Wat je ook doet, ga niet een hele week liggen stinken in eenzelfde pyjama. Zet af en toe een raam open voor wat frisse lucht en (alsjeblieft!) kleed je af en toe om. Je zal je nadien veel frisser voelen, waardoor je snel weer de oude bent.

4. Stomen

Van omgeving veranderen en uit je zetel komen, kan wonderen doen. Vooral als je eens onder een hete douche gaat staan. Heb je een verstopte neus? Dan zal een hete douche zeker voor verbetering zorgen.

Of wat dacht je van een badje? Lekker stomen in een badje en je spieren laten ontspannen. Heerlijk om even tot rust te komen, toch?

5. Drinken

Nee, laat die alcohol toch maar even staan. En denk ook maar niet dat alle theeën helpen, want zwarte thee is geen aanrader als je verkouden bent. Als je met een verkoudheid zit, is het beter om lichte thee en veel water te drinken. Hierdoor blijf je gehydrateerd en zal je je sneller beter voelen.

6. Soep en yoghurt

Het is niet de bedoeling om je lichaam te laten werken als je verkouden bent. En daarmee bedoelen wij ook dat je geen te zware maaltijden mag eten. Daarom eet je best wat soep of yoghurt zodat je lichaam niet veel moeite moet steken in het verteren van je maaltijd. We menen het … je moet echt rusten!

7. Gember en honing

We hebben al even aangehaald dat je veel moet drinken en geen zware gerechten moet eten. Maar als je nog meer je best wil doen, moet je in je (lichte) thee eens wat gember of honing doen. Gember heeft een ontstekingsremmende en slijmvliesverzachtende werking. En honing heeft dan weer een sterke antibacteriële en antioxiderende werking. Ideaal als je verkouden bent dus.

8. Snuiten

Als je een loopneus hebt, moet je meteen alles eruit snuiten. Het beste dat je kan doen, is elk neusgat afzonderlijk snuiten zonder te persen. Als je helemaal gek wordt van je verstopte neus, kan je natuurlijk ook even spoelen met een zoutwateroplossing. ’t Is niet fijn, maar nadien zal je wel minder last hebben.

9. Bewegen

We hebben al gezegd dat je moet rusten, maar af en toe een beetje bewegen kan alleen maar goed doen. Hierdoor ga je geen spier- of nekpijn krijgen waardoor je rustig kan liggen op je gemak en zonder last.

Het is nu ook niet nodig om te gaan rennen of voetballen. Maar wat je wel kan doen, is een rustige wandeling maken. Dan beweeg je een beetje en kan je ook eens genieten van frisse lucht. Geen zin om naar buiten te gaan? No worries! Je kan in je slaap- of woonkamer ook gewoon enkele stretch- of yogaoefeningen doen.

iStock

Zeg maar ciao tegen je verkoudheid!

Gesponsorde artikelen