Left Right
scrollTop top

Verleden gaat 21 Savage zuur opbreken: succesrapper gearresteerd als illegale migrant


Verleden gaat 21 Savage zuur opbreken: succesrapper gearresteerd als illegale migrant

21 Savage wordt wellicht de VS uitgezet. Volgens de Amerikaanse immigratiedienst is gebleken dat de 26-jarige rapper, die eigenlijk Sha Yaa Bin Abraham-Joseph heet, in 2005 als Britse tiener naar Atlanta is gekomen. 

21 Savage is een succesvolle rapper. Zijn tweede studioalbum I am > I was kwam in december binnen op nummer 1 in de Billboard-albumlijst en hij nam nummers op met Drake, Post Malone en Cardi B. Hij is ook genomineerd voor Record of the Year en Best Rap/Sung Performance bij de komende Grammy Awards.

Nadat zijn visum na een jaar was afgelopen, is 21 Savage in de VS gebleven blijkt nu. 21 Savage heeft in interviews geregeld verklaard dat hij in Atlanta is opgegroeid. Een woordvoerder van de immigratiedienst zegt dat zijn imago onecht is. Hij werd opgepakt bij een gerichte handhavingsactie van de immigratiedienst en de politie.

Rolmodel?

“We zijn aan het proberen om meneer Abraham-Joseph vrij te krijgen en om eventuele misverstanden op te lossen”, reageert zijn advocaat. 21 Savage is volgens die advocate een “rolmodel” omdat hij zich inzet voor projecten die kansarme jongeren moeten leren om met geld om te gaan.

Dat is misschien een beetje met de haren getrokken. In de seventh grade (vergelijkbaar met ons eerste middelbaar) werd Abraham-Joseph permanent van elke school in het DeKalb County School District verbannen voor wapenbezit. Even daarna werd hij naar een jeugddetentiecentrum gestuurd. Nadat hij werd vrijgelaten uit het jeugdgevangeniscentrum, probeerde hij weer aan te pikken in school, maar uiteindelijk gaf hij, na verschillende keren van school te zijn getrapt, op.

Abraham-Joseph ging daarop bij een straatbende die banden had met de Bloods street gang en werd een fulltime drugsdealer. Hij nam ook regelmatig deel aan andere criminele activiteiten, waaronder diefstal en diefstal van auto’s, hoewel hij slechts één keer werd gearresteerd nadat smokkelwaar werd gevonden in een auto waarmee hij reed.

Zes keer neergechoten

In 2011, toen Abraham-Joseph 19 was, verloor hij zijn “rechterhand”, Larry, tijdens een vuurgevecht. In 2013, op zijn 21e verjaardag, werd Abraham-Joseph zes keer neergeschoten door rivaliserende bendeleden en zijn broer Johnny “Tay-Man” Abraham-Joseph werd gedood tijdens een poging tot diefstal.

Ondanks het feit dat sinds hij succes heeft als artiest de rapper zich ingezet heeft voor goede doelen en zegt zijn leven te hebben gebeterd, zal dat verleden hem nu wellicht zuur opbreken. 21 Savage werd in 2014 veroordeeld voor een drugsdelict; daardoor valt hij waarschijnlijk niet binnen de Dreamers-wet die illegalen beschermt die als kind naar de VS zijn gekomen. De rapper zit nu in hechtenis in de staat Georgia. Een asielrechter zal over zijn lot beslissen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308