Vermoedelijke doodrijder van 12-jarige Merel heeft nooit zijn rijbewijs gehaald (maar wel 7x rijverbod gekregen)

Vermoedelijke doodrijder van 12-jarige Merel heeft nooit zijn rijbewijs gehaald (maar wel 7x rijverbod gekregen)

Muhammed A., de 21-jarige man die ervan verdacht wordt vorige week de 12-jarige Merel dood te hebben gereden en daarna vluchtmisdrijf zou gepleegd hebben, heeft de afgelopen jaren al zeven keer een rijverbod gekregen. Maar er is meer, volgens VTM Nieuws heeft zijn advocaat namelijk bevestigd dat hij zelfs nooit zijn definitieve rijbewijs gehaald heeft.

De 21-jarige man zou vorige week na het ongeval vluchtmisdrijf gepleegd hebben, waarna hij het land uit vluchtte. Gisteren pas kwam hij zich vrijwillig aanbieden bij de politie. Hij riskeert daardoor tot zeven jaar cel: vijf jaar voor het dodelijke ongeval, en twee jaar voor het vluchtmisdrijf. Daarnaast kan hij een geldboete van 30.000 euro krijgen, naast een levenslang rijverbod.

Niet dat hij zich veel van een rijverbod zou aantrekken, want ook op het moment van het ongeval had de man een rijverbod. Zijn zevende al, vernam VTM Nieuws eerder vandaag van het parket. Het ging telkens om veroordelingen om te rijden zonder rijbewijs, zonder verzekering of zonder inschrijvings- of keuringsbewijs. Zeven keer gaf de politierechter hem een tijdelijk rijverbod.

Maar daar houdt het dus niet op, want VTM Nieuws heeft deze namiddag van Muhammeds advocaat vernomen dat hij nog nooit zijn rijbewijs heeft gehaald. Hij heeft wel een voorlopig rijbewijs gehaald na zijn theoretisch rijexamen, maar dat is intussen vervallen.

Gesponsorde artikelen