Left Right
scrollTop top

Vernieuwde Madden NFL 15 maakt zelfs verdedigen plezant


Vernieuwde Madden NFL 15 maakt zelfs verdedigen plezant

Zoals elk jaar rond deze periode wachten de Americanfootballfans in volle spanning op de nieuwste NFL-game. Dit jaar nog feller, aangezien de langlopende serie na al die jaren iets aan het afzwakken was, en het tijd is voor een grondige vernieuwing. En die vernieuwing is er ook gekomen!

De game

Zoals bij andere EA-games kun je kiezen om als een enkele speler aan de slag te gaan, of om een volledig team te coachen. Echter, bij NFL 15 kun je ook kiezen om een seizoen te voltooien als eigenaar van een footballteam. Dit is een soort van moeilijke versie van coach aangezien je niet alleen je team moet coachen, maar je je daarnaast ook nog kan bezighouden met het bouwen of verhuizen van je stadion, het kiezen van de prijzen voor je stadion en ga zo maar door.

Ook  is gedacht aan gamers die nog niets van American football kennen dankzij de uitgebreide practice mode die je op enkele uren volledig wegwijs maakt in de wereld van high tackles, sacks en field goals.

Defense, fun at last!

De grootste verbetering in dit spel is ongetwijfeld de nieuwe manier van verdedigen. Waar je vroeger urenlang bezig was met het vinden van de juiste strategie voor elke verdedigende fase, doe je dit nu in enkele seconden dankzij de nieuwe play-callinginterface die je direct enkele van de beste tactieken voorschotelt. Zo krijg je nu ook bij het begin van je verdediging het spel te zien vanuit de tegenstander zijn standpunt, waardoor je je zeer overzichtelijk een weg kan banen naar de quarterback en deze ongenadig de grond in kan tackelen.

Ook offensief is de nieuwe play-callinginterface een uitstekende verbetering. Op een snelle en overzichtelijke manier kies je uit enkele van de beste strategieën waarbij het traject van elke speler duidelijk wordt weergegeven, of je er nu voor kiest om te passen of er zelf voor te gaan.

Graphics, zegen of vloek?

Het eerste wat mij opviel toen ik de game begon te spelen waren de graphics. Extreem veel detail, realistische ademwolken bij uitgeputte spelers en een zeer realistische fysica van de spelers. Dit maakt de game nog zo aangenaam om te spelen als je elk grassprietje op het veld kan onderscheiden en in de slow motion de bal perfect kan zien draaien, maar door de hoge details valt het jammer genoeg op dat het publiek er soms niet zoveel zin in heeft en de spelers langs de zijlijn zich noch al houterig gedragen. Maar dit kan natuurlijk de pret niet bederven aangezien al de snelle actie op het veld perfect zeer gedetailleerd weergegeven wordt. Niks is zo prachtig als de haarscherpe herhaling van je touchdown na een run over de volledige pitch.

Final verdict: 9/10

Verdient Madden NFL 15 een plaatsje in je gamecollectie? Ja, en zelfs meer dan een gewoon plaatsje, zet hem gerust maar bij de top! Ondanks de kleine minpuntjes is EA er meer dan in geslaagd om Madden te verheffen naar een game die continu fun is, en je plezier beleeft aan elke match zowel aanvallend of verdedigend. Tel daar nog eens adembenemende graphics en de zeer handige play-callingfunctie bij, en je hebt ongetwijfeld een van de beste sportgames van 2015!

(0 – 2: verschrikkelijk; 3 – 4: slecht;  5 – 6. oké; 7 – 8: uitstekend; 9-10: absolute top)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308