Left Right
scrollTop top

Verraadt blunder Chelsea transfer voor Courtois vlak voor eerste WK-match Rode Duivels?


Verraadt blunder Chelsea transfer voor Courtois vlak voor eerste WK-match Rode Duivels?

Het zijn drukke dagen voor Thibaut Courtois want tijdens het WK voetbal lijkt onze nationale doelman ook een transfer te moeten regelen. Er zijn al langer geruchten dat Courtois Chelsea gaat verlaten en een tweet waarin de Engelse club hem vergeet te vernoemen, lijkt dat alleen maar te bevestigen.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Het wereldkampioenschap voetbal is voor veel spelers de uitgelezen kans om zich in de kijker te spelen en een toptransfer te versieren. De Belgische nummer één Thibaut Courtois heeft dat zelfs niet nodig want de transfersage rond hem is al bezig nog voor België zijn eerste wedstrijd heeft gespeeld. Verschillende clubs, en dan vooral Real Madrid, tonen dan ook al langer interesse in de keeper.

Nieuw contract voor 13,5 miljoen euro per jaar …

Courtois is dan ook één van de beste doelmannen ter wereld en heeft bij Chelsea nog maar een contract voor één seizoen. Als de Londense club hem nu niet verkoopt en de Belg tekent geen nieuw contract mag hij volgende zomer gratis weg. Dat wil Chelsea uiteraard vermijden en dus ligt er een contractvoorstel klaar waarmee Courtois circa 13,5 miljoen euro bruto per jaar zou verdienen.

Maar dat lijkt de doelman niet te overtuigen en dus vertrekt hij deze zomer waarschijnlijk bij Chelsea FC. Die club tweette vandaag gelukwensen aan hun Belgische spelers voor de eerste WK-match van de Rode Duivels tegen Panama. Daarbij vermeldde de tweet Michy Batshuayi en Eden Hazard, maar vreemd genoeg niet Thibaut Courtois. Na zo’n 20 minuten verwijderde Chelsea de post en kwam er een nieuwe, deze keer met alle drie hun Belgen.

… of toch liever naar Real Madrid?

Een vertrek valt niet uit de lucht, ondanks het lucratieve loonsvoorstel van Chelsea. Geld lijkt voor onze nationale doelman niet het belangrijkste argument bij de keuze van zijn ploeg voor volgend seizoen.

Courtois zou namelijk graag terugkeren naar de Madrid. Zo kan hij dichter zijn bij zijn twee kindjes van 1 en 3 jaar die wonen bij hun moeder Marta Dominguez. Het ex-koppel leerde elkaar kennen toen de doelman tussen 2011 en 2014 drie seizoenen speelde in de Spaanse hoofdstad bij Atlético Madrid. Toen al flirtte stadsrivaal Real Madrid met de jonge Belg, maar tot concrete gesprekken kwam het officieel nog nooit.

Toch is het allerminst zeker of Real Madrid ook echt de nieuwe club van Thibaut Courtois wordt. De Spaanse topclub zou volgens de laatste geruchten bijna rond zijn met Alisson Becker, de Braziliaanse nationale doelman van AS Roma.

Chelsea wenst in zijn nieuwe tweet zowel Hazard, Batshuayi als Courtois succes:

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308