Verraadt de aanpassing aan de intro van Game of Thrones het plan van de White Walkers?

Verraadt de aanpassing aan de intro van Game of Thrones het plan van de White Walkers?

De White Walkers komen eraan, dat weet iedereen. Alleen de ‘wall’ lijkt hen nog te scheiden van de rest van Westeros. Maar die ‘wall’ is zo groot en breed, het zal wel even duren voor ze zich daar een weg over/rond/door/onder kunnen banen, niet? Euuhm, misschien niet, neen. Want in alle stilte is de intro van ‘Game of Thrones’ aangepast, en die aanpassing zou er wel eens op kunnen wijzen dat de White Walkers er sneller kunnen aankomen dan verwacht.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Game of Thrones zag Sandor Clegane, beter bekend als de Hound, al een visioen in de vlammen van een haardvuur. Hij zag de plaats “waar de wall en de zee samenkwamen” en zag daar een leger van White Walkers zich een weg voorbij banen. “The dead are marching past”, zei hij. Die grote, lange, dikke muur lijkt plots niet zo heel onoverkomelijk meer als je er gewoon rond kan wandelen natuurlijk. Maar tot op heden hebben we nog geen bevestiging gekregen dat dat ook echt mogelijk is. Tot nu misschien …

Dat de intro van Game of Thrones af en toe verandert, is algemeen geweten. Maar nog nooit zat er zo’n overduidelijke tip in als nu. Het is waarschijnlijk niemand opgevallen omwille van de introductie van een aantal nieuwe plaatsen op de landkaart, maar rondom de ‘wall‘ is er ook van alles veranderd, dat merkte een oplettende kijker op op Reddit.

Nieuwe hint en het visioen

Als we de nieuwe intro vergelijken met die van het vorige seizoen wordt het allemaal duidelijk. In die van seizoen zes is er nog geen vuiltje aan de lucht bij de ‘wall‘. Maar als we nu kijken, zien we dat de zee ten oosten van de muur plots in ijs is veranderd.

Leg deze hint naast het visioen van de Hound en het wordt plots overduidelijk. Op een of andere manier is de zee met ijs overladen, waardoor de White Walkers makkelijk rondom de ‘wall‘ kunnen en zo hun weg naar het Zuiden kunnen verderzetten. Al zijn er ook velen die zeggen dat het maar wolken zijn, die de aanwezigheid van de White Walkers signaleren en die het beeld wat vertroebelen. Ook een valabele uitleg, maar wij zetten ons geld toch op de eerste theorie. Mocht die kloppen, zou het echter wel een enorme anticlimax zijn. Wat hadden we graag de ‘wall‘ in elkaar zien storten!

Gesponsorde artikelen