Verrassend: in dit land surfen mensen het meest via smartphone op het internet

Verrassend: in dit land surfen mensen het meest via smartphone op het internet

Op geen enkele locatie in de wereld heeft de smartphone een groter aandeel in het gebruik van het internet dan in Kenia. Dat staat in een rapport van het Afrikaanse online shoppingplatform Jumia. In Kenia nemen smartphones volgens de studie 83 procent van het totale online verkeer voor hun rekening. Op de tweede plaats volgt Nigeria met een niveau van 81 procent. Tegenover vorig jaar zijn de twee landen onderling van positie gewisseld.

Hoe komt dat? Volgens onderzoekers door de massale aanwezigheid van smartphones in het dagelijkse leven van de Kenianen maar ook doordat enkele bedrijven de nationale markt zijn ingetreden met enkele agressieve strategieën.

Jumia laat weten dat wereldwijd smartphones 52 procent van de totale online activiteit innemen. Dat percentage ligt beduidend hoger in Kenia en dat heeft ongetwijfeld te maken met de sterke dekking. Er zijn immers 41 miljoen smartphones operationeel daar en dat is een stijging met nog eens 3 procent tegenover vorig jaar.

Volgens het rapport wordt daarmee zelfs een dekking van 90,4 procent bereikt. Bij de verkoop van mobiele telefoons namen de smartphones maar liefst 97 procent in. De verkopen concentreren zich voornamelijk in de hoofdstad Nairobi.

Games en sociale media

Uit het rapport van Jumia blijkt dat smartphones in Kenia vooral gebruikt worden voor games, muziek, nieuws en sociale media. Maar de laatste tijd wordt echter vastgesteld dat de smartphones een essentieel instrument blijken te zijn om met financiële producten en een reeks andere services te werken.

Gesponsorde artikelen