Left Right
scrollTop top

Verrassende carrièrewending: topadvocaat Jef Vermassen gaat … een sprookjesboek schrijven


Verrassende carrièrewending: topadvocaat Jef Vermassen gaat … een sprookjesboek schrijven

Advocaat Jef Vermassen gaat een sprookjesboek uitbrengen. De strafpleiter zou de meeste van die verhalen tijdens lange autoritten voor zijn kinderen verzonnen hebben, en wil ze nu graag neerschrijven en uitbrengen. Zijn dochter zal voor de illustraties zorgen, ze volgt er zelfs speciaal een opleiding voor.

Een sprookjesboek van de hand van Jef Vermassen, we moeten toegeven dat we dit niet zagen komen. Een tijdje geleden vertelde hij nog aan newsmonkey dat z’n pensioen er nog niet meteen zit aan te komen, maar dat hij het toch spijtig vindt dat hij niet meer tijd voor z’n gezin heeft kunnen maken. Nochtans konden zijn kinderen dus wel op verhaaltjes van hun vader rekenen. Hij heeft ze blijkbaar ook zelf verzonnen. Vermassen wil ze nu met de rest van Vlaanderen delen, zo vertelt hij in de weekendkrant van Het Nieuwsblad.

Geen gruwelijke verhalen

‘En ze leefden nog lang en gelukkig.’ Het is een zinnetje dat niet echt van toepassing was op de verhalen die Vermassen tijdens zijn lange carrière in de rechtbank en het Hof van assisen te horen heeft gekregen. Moeten we dan vooral duistere verhalen verwachten? Juist niet, want Vermassen vindt het idee dat een wolf de grootmoeder van Roodkapje opeet al te luguber.

Dat de verhalen vlot zullen lezen, valt wel te verwachten. Vermassen is ook in de rechtbank een meesterlijke verteller gebleken. Op die manier heeft hij veel zaken gewonnen die een andere advocaat misschien had verloren. Een verhaaltje over een citroen, eentje over een sneeuwpop die de beste vriend van een jongen wordt en in de lente dreigt te smelten, … Vermassen zou zo al een tiental verhalen hebben.

Skivakantie

Waarom bedacht hij die verhalen dan? Wanneer hij met z’n gezin op skivakantie ging, entertainde Vermassen de kinderen met verhaaltjes. Iemand gaf de advocaat een trefwoord, en hij begon prompt een verhaal te verzinnen. Belangrijk is dat er geen agressie in de verhalen zit, want zelfs de oudste sprookjes zijn intussen al flink opgesmukt omdat ze veel gruwelijker waren, weet de advocaat.

Verhalen bedenken, het kan dus zowel voor de kinderen als voor de volksjury in de rechtbank. “Elke volwassene wordt weer kind als ze een goed verhaal horen.” De kans bestaat dus dat Vermassen volgend jaar opnieuw op de boekenbeurs zal zitten, in de kinderafdeling dan wel.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702