Verrassing: Meghan en Harry heten eigenlijk … niet Meghan en Harry

Verrassing: Meghan en Harry heten eigenlijk … niet Meghan en Harry

Prins Harry en Meghan Markle gaan trouwen, dat zag je gisteren overal in de kranten. Alleen, dat is niet wat de pastoor zal zeggen eens de twee effectief in het huwelijksbootje stappen. Want volgens de wet trouwt Prins Henry met mevrouw Rachel Markle. En da’s iets wat het grote publiek blijkbaar niet wist. 

Als je richting de veertig gaat, was je je er wel al van bewust, maar prins Harry gaat eigenlijk onder een pseudoniem door het leven. Zijn echte naam is, in koninklijke traditie, Henry. Dat staat ook bovenaan de trouwaankondiging van Clarence House, hoewel in de rest van de mededeling gewoon ‘Harry’ gebruikt wordt. Op Twitter heerste er ongeloof. Want waarom noemen we Harry dan niet gewoon bij z’n naam?

Wills en Harry

Wel, prinses Diana besliste al bij de geboorte dat Harry met z’n bijnaam door het leven zou gaan. Mocht Harry toch op de troon eindigen, kan hij nog terugvallen op de officiële editie van z’n naam. Overigens is prins William binnen de koninklijke familie ook bekend als ‘Wills’, niet bij z’n volle naam dus.

Harry is een standaardvervorming van Henry in Groot-Brittannië, net zoals Bill dat zou zijn voor William. Buiten dat iedereen blijkbaar vergeten was dat Henry Harry’s echte naam was, is er dus niets bijzonders aan de hand.

Rachel Meghan Markle

Wel opvallend: ook Meghan is eigenlijk niet de echte naam van Meghan Markle. ’t Is te zeggen: haar eerste naam is eigenlijk … Rachel. Net zoals het personage dat ze speelt in Suits. Toch kent iedereen haar als Meghan, en met die naam zal ze dus ook zeer waarschijnlijk verdergaan.

Sommige mensen hadden dit feitje al eerder gegoogeld

Anderen zijn er nu pas achter. Hoewel Harry’s naam wel gewoon op Wikipedia staat.

Acteur, publiek figuur … allemaal ’t zelfde!

En niemand is het eens.

Heeft iemand hier trouwens al over nagedacht? Juist ja.

Gesponsorde artikelen