Verscherpte controles op Rock Werchter zorgen voor urenlang aanschuiven … en veel frustratie

Verscherpte controles op Rock Werchter zorgen voor urenlang aanschuiven … en veel frustratie

Een festival van de grootte van Rock Werchter organiseren, is de dag van vandaag niet eenvoudig. De organisatie zorgt dan ook voor heel strenge veiligheidsmaatregelen, maar dat zorgt wel voor enorme wachtrijen aan de ingang … en ook daarna is het nog niet gedaan.

Wie al naar Rock Werchter is geweest, weet dat hij zich mag verwachten aan aanschuiven, aanschuiven en nog eens aanschuiven. Door de terreurdreiging is dat er zeker niet minder op geworden.

De controle aan de ingang is nog nooit zo streng geweest en valt te vergelijken met wat je gewoon bent op een luchthaven. Bezoekers krijgen een plastiek zakje om hun vloeistoffen in te doen. Handtassen of rugzakken worden apart gecontroleerd en iedereen moet door een metaaldetector, eventueel meerdere keren als die blijft afgaan. Het zorgde vanmiddag voor wachtrijen van meer dan uur en dus ook heel wat frustratie op sociale media.

Klassieke drankbonnetjes

Ook op de weide is het aanschuiven nog niet gedaan. Rock Werchter kiest om de een of andere reden nog altijd voor klassieke drankbonnetjes die je moet kopen aan een loket. En ook aan de drank en toiletten blijft het aanschuiven. Niet onlogisch met bijna 90.000 bezoekers per dag, maar wel frustrerend voor veel bezoekers.

De tenten The Barn en KluB C werken al enkele jaren met een systeem waarbij je tijdens het optreden enkel achteraan naar binnen mag en aan de zijkanten naar buiten. Ongetwijfeld een veilig systeem, maar het zorgt wel voor opstopping achteraan, terwijl er binnen plaats genoeg is.

Florian Callens

Gesponsorde artikelen