Verschrikkelijk drama: 40 honden gestorven in kennelbrand

Verschrikkelijk drama: 40 honden gestorven in kennelbrand

In een hondenkennel in Hoogstraten, bij de Nederlandse grens, zijn gisteren 40 honden om het leven gekomen. De kennel was gebouwd in twee voormalige varkensstallen die achter elkaar stonden. Toen het eerste deel uitbrandde, konden vele honden nog ontsnappen richting het tweede deel, maar 40 viervoeters konden niet meer worden gered, zelfs niet door de brandweer. 

Het vuur ontstond om drie uur ’s middags in het Nederlandse stadje Hoogstraten en de brandweer was snel ter plaatse. Aangezien de kennels in twee voormalige varkensstallen stonden, die achter mekaar gebouwd waren, konden veel honden onmiddellijk naar het tweede gedeelte lopen. Daar werden ze opgevangen. De brandweer probeerde zoveel mogelijk viervoeters uit het gebouw te krijgen, maar veertig van hen bleven achter en kwamen om.

Vermoedelijk brak de brand uit in een bureauruimte waar ook het voedsel was opgeslagen. “We zijn gestart met het vuur vooraan te blussen en gelijktijdig is er een team langs de achterkant van de eerste hal naar voor gegaan,” zegt kapitein Jef Van Accom van brandweerzone Taxandria aan HLN.be. “We konden ongeveer drie vierde van het aantal honden redden.” Honderdtwintig dieren overleefden dus de brand.

Tot de brand volledig geblust was, moesten buurtbewoners ook ramen en deuren dichthouden, omdat de brandweer bang was voor asbest in het gebouw. Die kankerverwekkende stof kan vrijkomen bij verbouwingen of een brand. Het is nog steeds niet duidelijk of dat ook gebeurde.

Gesponsorde artikelen