Verstekeling valt uit vliegtuig en landt op een meter van zonnebader

Boeing van Kenya Airways
EPA

In Londen is het lichaam van een verstekeling uit een vliegtuig gevallen. De man had zich verstopt in het landingsgestel van een toestel van Kenya Airways, maar viel eruit vlak voor de landing op Heathrow. Hij kwam neer op een meter van een man die in zijn tuin aan het zonnen was.

Stel je voor: het is mooi weer, je gaat naar buiten om wat te zonnen en je valt in slaap. Klinkt fijn, niet? Dat is ook zo, tot je plots gewekt wordt door een lichaam dat een meter naast je neervalt. Het klinkt ongeloofwaardig, maar het precies wat een jonge Londenaar heeft meegemaakt.

Verstekeling of dakloze?

Het lichaam zou dat van een man zijn die zich in het landingsgestel van een vliegtuig verstopt had. Het toestel is er één van Kenya Airways en zou bijna landen in Heathrow (een van de luchthavens in Londen) op het moment dat de man viel. De politie onderzoekt nog of hij overleed door de val en wie hij precies is. Het gaat niet om een verdacht overlijden.

In Britse media getuigen verschillende buurtbewoners over het incident. Eén van hen had eerst niet door wat er gebeurde. Toen hij door het raam keek en de man zag liggen, dacht hij dat het om een dakloze ging, die in slaap was gevallen. Pas toen hij het bloed op de muren rond hem zag, besefte hij dat de man gevallen was.

Nog op zoek naar een extra veilige luchtvaartmaatschappij? Hier vind je de beste in 2019.

Bevroren lichaam

Een Londense vliegtuigspotter was het toestel van Kenya Airways toevallig aan het volgen. Hij zag het lichaam naar beneden vallen. Toen hij bij de bewuste tuin aankwam, merkte hij dat het lichaam nog bijna helemaal intact was. Dat komt doordat de man helemaal onderkoeld was. En eigenlijk komt die onderkoeling niet echt als een verrassing.

Het vliegtuig had er namelijk een vlucht van bijna negen uur opzitten en in het landingsgestel is het heel moeilijk om de barre omstandigheden te overleven. Doordat vliegtuigen zo hoog in de lucht hangen, is er namelijk amper zuurstof en dalen de temperaturen tot maar liefst zestig graden onder nul. Volgens experten overleeft bijna niemand een vlucht als verstekeling.

“Het is ongelukkig”

Luchtvaartmaatschappij Kenya Airways reageerde op het incident via een persmededeling. “De 6.840 kilometer lange vlucht duurt acht uur en vijftig minuten. Het is ongelukkig dat iemand overleden is door zich in een van onze vliegtuigen te verstoppen en we betuigen ons medeleven.” De luchtvaartmaatschappij benadrukt dat het toestel gecontroleerd is en dat er geen schade is.

Gesponsorde artikelen