Vervolg van ‘The Crown’ is helaas niet meer voor dit jaar, maar … Helena Bonham Carter doet officieel mee!

Vervolg van ‘The Crown’ is helaas niet meer voor dit jaar, maar … Helena Bonham Carter doet officieel mee!

Slecht en goed nieuws voor de fans van de Netflix-serie ‘The Crown’. Het slechte: het derde seizoen zal dit jaar niet meer verschijnen, en we moeten dus wachten tot in 2019. Het goede: Helena Bonham Carter is officieel bevestigd voor een vaste rol in de serie over het leven van Queen Elizabeth II.

We hadden het een beetje kunnen zien aankomen: het derde seizoen van The Crown ging nooit op tijd klaar zijn om zoals z’n voorgangers in december te verschijnen. Als het tweede seizoen gewoon verder bouwde op het eerste, dan is de kloof met het derde veel groter. Zoals aangekondigd zal de serie het leven van Queen Elizabeth II waarschijnlijk in zes seizoenen vertellen. Vermoedelijk telkens in reeksen van twee seizoenen met ongeveer dezelfde cast. Een nieuwe Queen, een nieuwe prins Philip, een nieuwe Princess Margaret, … kortom, het was een beetje vanaf nul herbeginnen.

Jaren 60

De kans zit er dik in dat de serie een stevige sprong in de tijd gaat maken. Vermoedelijk begint het derde seizoen in de jaren 60. Eén van de nieuwe acteurs, Jason Watkins, zal immers premier Harold Wilson spelen, die van 1964 tot 1970 in Downing Street woonde. Maar nog leuker is het feit dat Helena Bonham Carter officieel aan de cast is toegevoegd. Zij werd al lange tijd genoemd, en zal de rol van Princess Margaret voor haar rekening nemen.

We wisten al dat Olivia Colman de fakkel van Claire Foy als Queen zou overnemen. Tobias Menzies, die je kan kennen uit de serie Outlander, zal Philip spelen. Daarmee is de cast voor het derde seizoen waarschijnlijk volledig. En dus kunnen de opnames binnenkort beginnen. Wanneer we The Crown in 2019 mogen verwachten is niet bekend, maar we gaan ervan uit dat ze ons toch geen heel jaar gaan laten wachten …

Getty

Gesponsorde artikelen