Verwacht geen ‘Game of Thrones’ tussen de aankomende shows van Apple, want ze gaan geen geweld of seks tonen

Verwacht geen ‘Game of Thrones’ tussen de aankomende shows van Apple, want ze gaan geen geweld of seks tonen

Apple is te preuts. Dat is de teneur die er weerklinkt. Na eerder al scheldwoorden en ‘controversiële’ topics in ‘Carpool Karaoke’ te schrappen, raakte nu bekend dat de techgigant geen geweld of seks wil in hun aankomende tv-shows. Het zal zich dan ook vooral focussen op comedies, drama’s en familieprogramma’s. Verwacht dus geen ‘Game of Thrones’, ‘Stranger Things’ of ‘The Handmaid’s Tale’ van Apple …

Met Carpool Karaoke haalde Apple al snel een grote naam binnen voor hun nieuwe televisieafdeling. Het grappige muziekstukje maakte onderdeel uit van James Corden z’n Late Late Show, maar barstte pas echt uit zijn voegen op YouTube. Apple haalde het immens populaire concept binnen. Het moest het uithangbord gaan worden van de eerste stapjes van Apple in de televisiewereld. Maar het duurde niet lang of er staken problemen de kop op.

Te controversieel voor het preutse Apple

Tim Cook, de CEO van Apple himself, stak een stokje voor de initiële release van het programma op Apple Music. De “vuile taal” en “referenties naar vaginale hygiëne” konden voor Cook niet door de beugel, en dus werd het programma uitgesteld. Verschillende afleveringen werden pas na zware aanpassingen online gezet.

Apple zag het echter nog veel grootser. Zo zouden ze dit jaar een miljard gaan investeren in eigen shows. Maar verwacht je niet aan hitseries zoals Game of Thrones, Stranger Things, The Walking Dead of The Handmaid’s Tale, die voor respectievelijk HBO, Netflix, AMC en Hulu enorme successen bleken. Die shows zijn allemaal te controversieel voor het preutse Apple. Volgens Bloomberg zou de techgigant geen naakt, grove taal of geweld tolereren in hun nieuwe shows. Ze zullen zich eerder focussen op comedies, algemenere drama’s zoals This Is Us en familieshows.

Daarnaast is er nog de vraag waar Apple die shows zal beschikbaar maken. Ze zullen alvast niet meer via Apple Music te zien zijn, zoals Carpool Karaoke en Planet of the Apps. Het is duidelijk dat Apple nog zoekende is als het op hun televisiecontent aankomt. Met een investering van nu meer dan één miljard zou je toch denken dat ze alles in het werk stellen om te slagen, maar voor een bedrijf met 222 miljard euro op de bank is een miljardje uiteraard maar een habbekrats.

Gesponsorde artikelen