Verwarmingspremie van 100 euro vervalt morgen: dit moet u doen om die nog aan te vragen

Ieder huishouden heeft dit jaar recht op een verwarmingspremie van 100 euro, maar veel Belgen hebben die nog niet aangevraagd terwijl de deadline morgen verstrijkt. Lees hier hoe je dat precies doet.

In februari besloot de federale regering om een verwarmingspremie van 100 euro toe te kennen aan ieder huishouden dat voor 31 maart een elektriciteitscontract afsloot. Normaal gebeurt de uitbetaling automatisch, maar dat is niet altijd het geval.

De reden daarvoor is een systeemfout die zich voordoet wanneer gegevens in het klantenbestand niet hetzelfde zijn als de gegevens in het Rijksregister. Denk daarbij aan een roepnaam, of een fout adresnummer. Daardoor dreigen enkele gezinnen de gratis premie nu te mislopen. “Als dat zo is, moet je de premie zelf aanvragen”, zegt Lien Meurisse van FOD Economie aan VRT NWS.

Hoe vraag je de premie aan?

De aanvraag voor de gratis verwarmingspremie dien je hier in. Daarna volg je de volgende stappen:

  • Neem je elektriciteitsfactuur bij de hand en log in via Itsme of je e-ID.
  • Geef vervolgens je klantnummer of EAN-code in.
  • Voer het rekeningnummer in waarop het bedrag mag worden gestort.

Belangrijk: Je hebt daarvoor nog tot vrijdag middernacht de tijd.

Bijkomende steunmaatregelen

Ook zullen er binnenkort bijkomende maatregelen volgen om de energieprijs plat te strijken. Zo maakte de federale regering al het volgende bekend:

  • Stookoliepremie ter waarde van 300 euro.
  • Basispakket energie dat automatisch via de energiefactuur verloopt.

Dat laatste is een maatregel die volgende maand wordt ingevoerd en tot maart zal lopen. Daarover zal de federale regering binnenkort meer uitleg geven.

(as)

Meer
Lees meer...