Very Important Animals: Antwerps kledingmerk redt wilde dieren

Very Important Animal Instagram

De zusjes Anneleen en Charlotte Kegels hebben een hart voor mode en wildlife en dat is ook duidelijk te zien in hun label. Ze zijn al aan hun tweede collectie toe en elke stuk uit hun collectie zou goed zijn voor tien wilde dieren te redden. De t-shirts zijn ook nog eens van biologisch katoen en worden handgemaakt. Wij zijn alvast fan!

Het label is niet alleen goed voor de dieren, het is ook nog eens ongelofelijk hip. Met beestige truien, t-shirts, gsm-hoesjes en tote-bags. Je kan het zowel voor mannen, vrouwen en kinderen aankopen. Zowel online als in hun gloednieuwe pop-up shop: Out Of Africa.

Hier zie je een stuk uit de collectie:

Eerlijk en duurzaam

Eerlijk en duurzaam, zijn twee kernwoorden die het label omschrijven. De kledij is van organisch biokatoen, wat niet alleen beter is voor het milieu, maar ook nog eens heel zacht aanvoelt. Per verkocht item doneren de zussen vijf tot tien euro aan National Park Rescue. “Wist je al dat olifanten, neushoorns en leeuwen binnen 10 jaar zullen uitsterven?”, valt er op hun website te lezen. Anneleen en Charlotte Kegels besloten daar dus duidelijk iets aan te doen: “Met slechts vijf euro kan het Nationale Park, ten minste één stropersval te laten verdwijnen en daarmee 10 dieren redden, wat toch al een ontzettend groot verschil maakt.”

Door hun bedrijf is het in 2018 al gelukt om 600 stropersvallen te laten verwijderen en hierdoor hebben ze dus 6000 dieren gered. Ook kon er door hun vele donaties, 4 extra rangers worden aangenomen die de dieren extra kunnen beschermen.

De opzichter van het Nationale Park bedankte hun via een persoonlijke video:                      

            

            

            
                  

Gesponsorde artikelen