Vespa gaat groen en brengt elektrische scooter op de markt

Vespa gaat groen en brengt elektrische scooter op de markt

De wereldberoemde Vespa krijgt er volgend jaar een groen broertje bij. Met een elektrische versie van de alom bekende scooter denkt The Piaggio Group aan het milieu en de toekomst.

The Piaggio Group, het bedrijf dat achter de wereldberoemde Vespa zit, wil in 2018 een nieuw model van de Vespa op de markt brengen en naast een mooi design zal het voertuig ook goed voor het milieu zijn. De nieuwe scooter zal namelijk rijden op elektriciteit en krijgt dan ook bijpassend de naam Electtrica.

Het elektrische model zal er niet veel anders uitzien dan we van Vespa gewoon zijn en zal tot net geen 100 kilometer per oplaadbeurt kunnen rijden. Een nog straffere versie zal het dubbele van die afstand kunnen rijden vooraleer je de vespa weer moet opladen.

Niet de eerste

Hoewel het leuk nieuws is dat Vespa een groener model op de markt brengt, zijn ze niet de eerste scooterbouwers die dat doen. Rivalen zoals Gogoro brachten in 2015 al een elektrisch model op de markt.

Voorlopig is het nog onduidelijk wanneer het 2018 het motorvoertuig te koop zal zijn én hoeveel centjes je zal moeten neertellen voor de Vespa. Vanaf de lente zal je de Vespa wel kunnen pre-orderen.

Gesponsorde artikelen