Victor Campenaerts breekt het werelduurrecord op de baan!

Victor Campenaerts breekt het werelduurrecord op de baan!

De Belg Victor Campenaerts heeft het werelduurrecord op de baan gebroken. Hij legde op een wielerpiste in Mexico in een uur tijd 55,089 kilometer af. Daarmee doet hij meer dan een halve kilometer beter dan de vorige recordhouder Bradley Wiggins.

Victor Campenaerts heeft het prestigieuze werelduurrecord op zijn naam geschreven. De Belg deed dat in het Mexicaanse Aguacalientes. Het werelduurrecord stond sinds 7 juni 2015 op naam van de Britse ex-Tourwinnaar Bradley Wiggins. die legde toen in één uur 54 kilometer en 526 meter af.

Het nieuwe werelduurrecord bedraagt nu dus 55 kilometer en 89 meter. Campenaerts reed tijdens zijn meer dan 220 rondjes op de Mexicaanse wielerpiste een heel constant tempo en zat van bij het begin op recordschema.

Wiggins

Het idee om het werelduurrecord aan te vallen leefde al lang bij Victor Campenaerts. De Belg is namelijk een uitstekende tijdrijder die onder andere al twee keer Europees kampioen werd en vorig jaar brons won op het WK tijdrijden.

Toen Bradley Wiggins zijn recordpoging deed waren de omstandigheden eigenlijk niet ideaal. De Britse wielerlegende was bezig aan zijn afscheid en maakte van zijn poging een feestje op de wielerpiste in Londen.

Voorbereiding Campenaerts

Campenaerts daarentegen liet de voorbije maanden niets aan het toeval over. In oktober vorig jaar testte hij al eens een half uur een voelde hij dat het mogelijk was om de tijd van Wiggins van de tabellen te rijden.

Begin dit jaar trok Victor Campenaerts twee maanden naar Namibië om er zich voor te bereiden en op grote hoogte te trainen. Het nieuwe werelduurrecord is namelijk gereden op een wielerpiste op 1.878 meter hoogte. Daar is er namelijk minder luchtweerstand doordat de lucht ijler is. Het mindere zuurstof in de lucht maakt het wel extra zwaar om inspanningen te leveren.

Na zijn hoogtestage bleef Campenaerts ook in eigen land in een hoogtetent slapen die simuleert dat hij op 3.000 meter hoogte slaapt. Ook aan het materiaal is gedacht want de Belg reed op een speciaal op maat gemaakte, aerodynamische Ridley-fiets. Een minutieuze voorbereiding dus die zijn vruchten heeft afgewerkt.

Gesponsorde artikelen