Videoclip ‘Thank u, next’ van Ariana Grande breekt verschillende records

Videoclip ‘Thank u, next’ van Ariana Grande breekt verschillende records

De langverwachte videoclip van ‘Thank u, next’ van Ariana Grande heeft, zoals we eigenlijk konden verwachten, heel wat potten gebroken. Daardoor mag Ariana nu heel wat records op haar naam schrijven. 

We moesten er even op wachten, maar het was het wachten meer dan waard. De videoclip van Thank u, next van Ariana Grande werd een throwback naar een aantal heerlijke films uit de nillies en zorgde ook voor een opvallende cameo.

Drie YouTube-records

Niet één, niet twee, maar drie YouTube-records moesten eraan geloven. Het eerste record is dat van de meeste mensen die op hetzelfde moment naar dezelfde video kijken. Dat waren er maar liefst 829.000 die meteen na de lanceren de video bekeken op YouTube. Het tweede record is dat van de meeste chatberichten op de website. Dat waren er meer dan een half miljoen, 516.000 om precies te zijn.

Het laatste record is misschien wel de indrukwekkendste. De video van Thank u, next werd in de eerste 24 uur na de lancering maar liefst 50,9 miljoen keer bekeken. Daarmee is het de meest bekeken muziekvideo in de eerste 24 uur ooit. Taylor Swift had deze titel lang met haar nummer Look What You Made Me Do, maar in augustus werd deze overgenomen door de K-popgroep BTS, met de videoclip van hun nummer IDOL. Maar nu doet Ariana er nog eens 5 miljoen kijkers bij en is ze zo zelfs de op één na meest bekeken video in de eerste 24 uur. Enkel de prankvideo van Rings deed nog beter met 200 miljoen kijkers in de eerste 24 uur. Deze kijkers kwamen echter hoofdzakelijk van Facebook, dus wanneer we specifiek kijken naar YouTube is Ariana de onbetwiste nummer één.

Kris Jenner

Voor de lancering werd er al gezegd dat er “een Kardashian” te zien zou zijn in de videoclip. iedereen vermoedde dat het zou gaan om een van de usual suspects: Kylie, Kendall of natuurlijk Kim Kardashian herself. Maar het werd uiteindelijk een andere, onverwachtere Kardashian.

Niemand minder dan Kris Jenner, de mater familias/momager, dook op in de videoclip van Thank u, next. Daarbij nam ze de rol van de “cool mom” van Ariana/Regina George voor haar rekening. Een rol die haar op het lijf geschreven is, want in een aflevering van Keeping Up With The Kardashians is te zien hoe Kris, net zoals de moeder van Regina George uit Mean Girls, haar dochter steunt tijdens een belangrijk moment. Op de naaktshoot van Kim voor Playboy nam Kris foto’s en sprak ze de iconische woorden: “You’re doing amazing, sweetie“. Van een cool mom gesproken.

Bekijk hier nog eens de videoclip van Thank u, next:

Gesponsorde artikelen