Videogame ‘State of Decay’ voorspelde onze hamsterwoede van toiletpapier al in 2013!

State of Decay + toiletpapier
Undead Labs – Twitter/@AndreaJackGoro

Het woord ‘hamsteren’ is tegenwoordig niet meer weg te slaan in de media. Iedereen hamstert er op los, met veel frustraties tot gevolg. Een van de meest gehamsterde producten is toiletpapier. Hopen toiletpapier worden door sommigen aangekocht. En waarom is nog steeds onduidelijk. Het coronavirus werkt nochtans niet op je darmen.

Lege winkelrekken en overvolle karretjes, het is een dagelijks scenario geworden. En dat mensen massaal hun voorraad toiletpapier inslaan, zorgt voor veel verbijstering. Maar het gebrek aan toiletpapier werd al in 2013 voorspeld door de videogame State of Decay.

State of Decay

Gelukkig voor ons heeft de huidige situatie niks met zombies te maken. Want stel je voor dat we naast vechten voor het laatste pak wc-papier, ook nog eens zombies moeten verslaan. In State of Decay is dat wel het geval want daar is het normale dagelijkse leven veranderd in een hel door een reuze zombie-uitbraak. De weinig overlevenden moeten hun krachten bundelen om te overleven en moeten de steeds groter wordende zombiedreiging tegenhouden.

Op Reddit gaat er de laatste tijd een dialoog uit het eerste spel van State of Decay viraal. Daarin is onze huidige situatie toch wel zeer herkenbaar. In een gesprek tussen de personages vraagt iemand zich hetzelfde af als wij. “Wie heeft er zoveel toiletpapier nodig?”

Toiletpapier

In het spel vertelt een personage genaamd Christopher over wat hem het meest dwarszit over de zombie-apocalyps. Namelijk hoe snel de toiletpapiervoorraden opraken. “Al het toiletpapier verdween in de eerste paar dagen”, zei hij. Het is bijna griezelig hoe hard Christopher gelijk heeft.

Zoals Christopher uit State of Decay zei: “Voedsel, medicijnen, munitie? Dat is allemaal logisch. Maar er is toch wel een speciaal soort persoon nodig om te kijken naar de huidige crisis en te zeggen ‘Man, ik ga een paar keer naar het toilet moeten. Ik zou beter zo snel mogelijk mijn tweelaagse voorraad inslaan.”

Dus voor een laatste keer: stop met hamsteren! Wees lief voor elkaar en houd nog wat over voor anderen.

Gesponsorde artikelen