Videogame ‘Stray’, met kat in de hoofdrol, wordt verfilmd

Vorig jaar was de wereld in de ban van de videogame Stray. Daarin speelde je een straatkat die moet proberen om te overleven in een wereld met robots die getroffen wordt door een bacterie. De animatiestudio Annapurna Animation heeft nu laten weten dat het werkt aan een film gebaseerd op het spel.

De videogame Stray werd vorig jaar in sneltempo razend populair. Het spel, dat ontwikkeld is door BlueTwelve Studio, groeide uit tot een succes. Een deel van dat succes kwam door virale video’s op TikTok waarbij katten aandachtig meekeken tijdens het spelen. En nu krijgt de game een vervolg. Er wordt namelijk gewerkt aan een film die gebaseerd is op het spel.

Stray

In Stray speel je een straatkat die zich een weg baant door een dystopische wereld die bewoond is door robots. Je kat wordt bijgestaan door een drone genaamd B-12, die de taal van andere personages die je tegenkomt vertaalt. Doorheen het spel moet je verschillende puzzels oplossen om extra delen van de wereld vrij te spelen. Maar je moet oppassen voor twee grote vijanden. Enerzijds zijn er de gemuteerde bacteriën, genaamd Zurks, die de kat kunnen verslinden. Anderzijds zijn er ook Sentinels, veiligheidsdrones die je kat kunnen neerschieten wanneer ze hem spotten.

De animatiestudio Annapurna Animation, die verantwoordelijk was voor de animatiefilm Nimona die eerder dit jaar verscheen op Netflix, zal nu ook Stray maken. Robert Baird, de co-CEO van Annapurna Animation, vertelt over de plannen aan Entertainment Weekly. “Het is een spel dat gaat over wat ons menselijk maakt, ook al is er geen enkele mens in te zien. Daarnaast gaat het ook om een grappige vriendschap tussen een kat en een robot. Dat is gewoon al een hilarische dynamiek op zich. Ook het perspectief van een schattige kat droeg bij tot de populariteit van het spel. We zullen dat ook proberen meenemen in de film. Ook al lijkt het misschien onmogelijk, we weten dat het de essentie van het spel is en cruciaal is om het verhaal te vertellen.”

Meer
Lees meer...