Amerikaanse videotheekketen Blockbuster keert na zes jaar terug op Twitter … en gaat direct weer weg

Blockbuster Airbnb
Isopix

Blockbuster verraste eerder deze week heel wat mensen door na meer dan zes jaar ineens terug te verschijnen op Twitter. Een dag later had het account er wel alweer genoeg van en verdween het met de woorden “We’ve seen enough“. Dat alles bleek te kaderen in een actie van Airbnb waarbij je kan logeren in de laatste Blockbuster in de Verenigde Staten.

Blockbuster was in de Verenigde Staten jarenlang synoniem voor een film huren. De videotheekketen had op zijn piek in 2004 meer dan 9.000 winkels, maar concurrentie van onder andere Netflix en video on demand zorgde voor het faillissement van de iconische winkelketen. Begin 2014 sloten de laatste 300 eigen winkels en bleven er alleen nog maar enkele franchise in privaateigendom open.

Just checking in

Het was dan ook op 12 januari 2014 dat Blockbuster voor het laatst op Twitter actief was. Het account kondigde toen grote kortingen aan op de laatste dag voor de sluiting van hun winkels.

De verbazing was dan ook groot toen Blockbuster dinsdagnamiddag ineens “Just checking in” tweette. De tweet kreeg meteen gigantisch veel interactie en heeft ondertussen al bijna 1 miljoen likes, 140.000 retweets en meer dan 20.000 reacties. Lang duurde de verrassende comeback van Blockbuster wel niet, want amper acht uur later kwam er al een tweede post. “Ok, we hebben genoeg gezien. Checking out” valt er te lezen. Ook die post kreeg heel wat likes, retweets en reacties.

Airbnb

Ondertussen was ook duidelijk geworden wat de reden achter deze terugkeer van Blockbuster op Twitter was. Airbnb komt in september namelijk met een originele actie waarbij je kan logeren in de laatste Blockbuster ter wereld. Die staat in het plaatsje Bend in de staat Oregon in de Verenigde Staten.

Meer specifiek gaat het over drie overnachtingen van één nacht die te winnen vallen in de winkel. Op 17 augustus kan je je daarvoor aanmelden als je op 18, 19 of 20 september een originele overnachting wil hebben als filmfan.

Gesponsorde artikelen