Left Right
scrollTop top

VIER blijft wél met Bart De Pauw samenwerken: er komt zelfs een nieuw programma


VIER blijft wél met Bart De Pauw samenwerken: er komt zelfs een nieuw programma

De VRT heeft dan wel alle banden met Bart De Pauw en zijn productiehuis Koeken Troef! verbroken, de commerciële zender VIER blijft voorlopig wél met het productiehuis samenwerken. Het productiehuis werkt zelfs nog aan een nieuw programma voor VIER. 

De VRT zette onlangs de samenwerking met Bart De Pauw stop. De openbare omroep maakte deze beslissing nadat de televisiemaker meermaals beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag. Volgens Paul Lembrechts, CEO van de VRT, zou het gaan over honderden sms’en, met seksueel getinte en pornografische inhoud.

Nadat De Pauw zelf een videoboodschap verspreidde, is de bal aan het rollen gegaan. Ondertussen wordt de zaak onderzocht door het parket en hebben alle betrokken partijen advocaten onder de arm genomen.

Einde Twee Tot De Zesde Macht

Vrijwel meteen nadat het nieuws over het ‘ontslag’ van Bart De Pauw bekend raakte, liet de VRT weten dat Twee Tot De Zesde Macht, de populaire zondagavondquiz gepresenteerd door De Pauw zelf, niet langer uitgezonden wordt. De kijker kreeg zondag dan ook een extra aflevering van fictiereeks Tabula Rasa te zien op het tijdslot van de populaire quiz. Hoe de komende zondagavonden op Eén eruit zullen zien, is nog niet geweten.

De openbare omroep gaf ook aan dat het einde van de samenwerking met De Pauw niet noodzakelijk het einde hoeft te betekenen van de samenwerking met het productiehuis Koeken Troef!, waarvan De Pauw samen met zijn vrouw Inés De Vos aan het hoofd staat. Het productiehuis maakte onlangs nog de fictiereeks It’s Showtime, waarin De Pauw zelf een van de hoofdrollen vertolkt. Deze reeks is nu al te bekijken via Telenet, maar stond gepland om vanaf januari uitgezonden te worden op de VRT-zender Eén. De VRT laat weten dat de beslissing over deze reeks nog niet genomen is.

VRT

De Boxy’s

Bij de commerciële zender VIER krijgen we een ander verhaal. De zender volgt het voorbeeld van de openbare omroep niet en zet de samenwerking met De Pauw en zijn productiehuis Koeken Troef! voorlopig verder. Het productiehuis werkt zelfs nog aan een nieuw programma voor VIER. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het over het programma De Boxy’s, over de culinaire tweelingbroers Kristof en Stefan Boxy, die bekend werden door hun passage in Mijn Pop-uprestaurant. De uitzending van De Boxy’s stond gepland voor dit najaar.

Kristof Demasure, woordvoerder van VIER, laat aan Het Nieuwsblad weten dat het programma voorlopig niet geschrapt wordt. “Bart De Pauw speelt niet mee in het programma en ook een uitzenddatum is er nog niet. Later communiceren we nog verder over het programma, maar voorlopig wordt de samenwerking niet stopgezet.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489