Vier van de zeven leden verlaten K-popgroep Ciipher

De K-popgroep Ciipher zal het binnenkort met heel wat minder leden doen. Tan, Tag, Dohwan en Won verlaten namelijk de groep. De overige drie leden zullen wel samen blijven als een groep, maar er zal wel een reorganisatie gebeuren, zo klinkt het in een officieel statement van Rain Company.

De K-popgroep Ciipher maakte zijn debuut in maart 2021. Er werd toen fel uitgekeken naar het debuut van de groep aangezien het ging om de eerste groep van Rain Company, het agentschap dat opgericht werd door de legendarische K-popartiest Rain.

Vertrek vier leden

Iets meer dan twee jaar na het debuut van de groep komt nu het nieuws dat vier leden Ciipher zullen verlaten. Het gaat om Tan (26), Tag (20), Dohwan (19) en Won (19). “Na uitgebreide discussie hebben we besloten om te luisteren naar de mening van de leden en zijn we onderling overeengekomen dat Tan, Tag, Dohwan en Won hun officiële activiteiten als leden van Ciipher vanaf vandaag zullen beëindigen. De drie overige leden van Ciipher (Hyunbin (23), Hwi (24) en Keita (22), red.) zullen verder werken aan hun individuele projecten en als groep.”

In het statement benadrukt Rain Entertainment nog eens dat de beslissing gemaakt werd op basis van persoonlijke redenen en dat de vraag vanuit de leden zelf kwam. Het is nog niet duidelijk wat de drie overige leden zullen doen in de toekomst, aangezien Keita binnenkort zijn debuut zal maken in de nieuwe groep EVVNE (eerder BLIT). Die groep zal bestaan uit voormalige deelnemers van het programma Boys Planet die de uiteindelijke groep ZEROBASEONE niet haalden. Sinds zijn deelname aan het programma was Keita non-actief bij Ciipher.

Bekijk hier de videoclip van FAME, het meest recente nummer van Ciipher:

Meer
Lees meer...