Left Right
scrollTop top

Vier nieuwe namen voor het Sportpladijs en je kan er nog bijzijn!


Vier nieuwe namen voor het Sportpladijs en je kan er nog bijzijn!

De affiche van Throwback Thursday in het Sportpladijs is weer vier namen rijker. Niemand minder dan Junior Eurosong-toppers Tonya, Laura Omloop, Thor! en Jonas van X!nk zullen voor één keer opnieuw hun Junior Eurosongnummers zingen. 

Vandaag was Tonya te gast in Planeet De Cock op MNM en de nu al 22-jarige zangeres had goed nieuws voor wie naar Ketnet’s grote Throwback Thursday in het Sportpladijs gaat eind deze maand of begin volgende maand. Want zij en nog drie van haar Junior Eurosongcollega’s zullen ook aanwezig zijn.

Tonya

Tonya Schamp nam deel aan de allereerste editie van Junior Eurosong in 2003. Met haar aanstekelijke nummer Hé Doe Maar Mee strandde ze uiteindelijk op de tweede plaats. Tonya had nadien nog een megahit met Hoelahoepen en zal dus sowieso voor een feestje zorgen in het Sportpladijs.

Jonas van X!nk

De droom van ieder tienermeisje in 2003 zal ook aanwezig zijn. Jonas, de zanger van X!nk, zal het in het Sportpladijs in zijn eentje doen en dus zonder zijn Vrienschapsband. Maar tijdens de Marathonradio van MNM liet Jonas al horen dat hij het alleen ook supergoed doet. En wij zullen het achtergrondkoor wel verzorgen. “Een baaaand gaat nooooit stuk, al heb je een ongeluk!”

Thor!

“Ti-ti-ti-ti-tiediediedie.” Ja, we gaan allemaal kunnen meezingen met het aanstekelijke EenTocht Door Het Donkervan Thor!. In 2006 verdedigde de toen nog piepjonge Thor Salden onze nationale kleuren op het Junior Eurovisiesongfestival en zijn liedje zit nog altijd in ons hoofd.

Laura Omloop

Laura Omloop is de recentste van de vier Juniors. Zij ging in 2009 voor België naar het Junior Eurovisiesongfestival met haar superschattige jodelnummer Zo Verliefd. Smeer die stembanden dus al maar in om luidkeels mee te jodelen met Laura!

Ultieme throwback

De concerten in het Sportpladijs zullen een ultieme throwback zijn voor iedereen die opgroeide met Ketnet. Want naast de sterren van Junior Eurosong hebben ook Samson & Gert, Spring en W817 hun komst bevestigd. De show zal aan elkaar gepraat worden door Ketnetwrappers van het eerste uur, Steven Van Herreweghe en Sofie Van Moll. En de afterparty zal verzorgd worden door Peter Van de Veire, die vroeger Studio Ket presenteerde op Ketnet.

De shows vinden plaats op 29 en 30 november en 4 en 5 december en er zullen waarschijnlijk nog wel een aantal nostalgische namen aan de affiche toegevoegd worden. Wij hopen alvast op een comeback van de vleugelpiano’s voor Max Colombie van Oscar and the Wolf en Oliver Symons van Bazart en Warhola. En ook Mathieu Terryn van Bazart mag van ons zijn geruite debardeurke nog eens aantrekken. 😉

Wie erbij wil zijn en nog geen tickets heeft, zal snel moeten zijn. Want de laatste 5.000 tickets zijn vanaf nu hier te koop.

Begin dus al maar te oefenen op de teksten van deze Junior Eurosonghits:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452