Left Right
scrollTop top

Vier op tien mensen wantrouwen Facebook ondertussen


Vier op tien mensen wantrouwen Facebook ondertussen

Facebook wordt met voorsprong het minst vertrouwd van alle grote techbedrijven. Ruim 40 procent van de ondervraagden bij een onderzoek van data-analyse Toluna gaf aan het bedrijf helemaal niet te vertrouwen met persoonlijke gegevens.

Facebook kampte in 2018 met een aantal grote schandalen rondom persoonlijke data. Zo was er het Cambridge Analytica-schandaal, waarbij een Amerikaans bedrijf heel veel persoonlijke informatie wist te bemachtigen van Facebookgebruikers. Daarnaast werd de data van miljoenen gebruikers buitgemaakt bij een hack.

Gebruikers vertrouwen Netflix en Microsoft het meest van alle techbedrijven. Respectievelijk slechts één en twee procent van de duizend gebruikers die onderzoeksbureau Toluna ondervroeg, zegt die twee niet met hun persoonlijke data te vertrouwen.

De anderen

Facebook staat ver onderaan. Ruim 40 procent van de ondervraagden gaf aan het bedrijf helemaal niet te vertrouwen met persoonlijke gegevens. Na Facebook zijn het vooral Twitter en Amazon waar gebruikers het minste vertrouwen in hebben. Wel worden die bedrijven door slechts 8 procent van de gebruikers genoemd.

Andere techbedrijven waar gebruikers sceptisch over zijn zijn Uber (7%) en Google (6%). Apple (4%) en Snap (het bedrijf achter Snapchat, 4%) vallen in het midden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810