Vierde afvaller ‘Belgium’s Next Top Model’: “Jury dacht dat ik niet sterk genoeg was, maar dat ben ik wel”

In de vierde aflevering van Belgium’s Next Top Model moesten we opnieuw afscheid nemen van een van de modellen. Het werd uiteindelijk Gia die door de jury naar huis werd gestuurd. Volgens de jury was Gia niet klaar voor het harde leven als model, maar zelf denkt ze daar anders over.

Vorige week moesten we in Belgium’s Next Top Model jammer genoeg afscheid nemen van Gia. Hoewel ze in de derde aflevering nog samen met Lena de beste foto van de week had, was de jury nu heel wat minder overtuigd van haar foto. In haar exitinterview vertelt Gia dat ze het gevoel had dat ze toch nog meer in haar mars had.

Gia

Tijdens de fotoshoot liet Gia al weten dat ze onzeker was door de styling die ze kreeg. Ze kreeg nu al enkele weken na elkaar een “stoerdere en eerder mannelijke styling” terwijl haar eigen stijl heel vrouwelijk is. Daardoor voelde ze zich niet helemaal op haar gemak en dat was uiteindelijk ook te merken in haar foto’s. De jury oordeelde daarom dat Gia niet sterk genoeg zou zijn voor de harde modellenwereld en stuurde haar daarom als vierde naar huis.

Maar Gia is het niet helemaal eens met de jury. “Ik snap dat de juryleden zeggen dat ze het mij niet willen aandoen om nu al in die harde wereld gegooid te worden, maar ik weet hoe sterk ik ben vanbinnen. Ik ken het pad dat ik aan het begaan ben en de obstakels die ik al ben tegengekomen en die hebben mij alleen maar sterker gemaakt. De obstakels waar de jury bang voor was, die had ik zeker ook kunnen trotseren. Maar mijn pad brengt natuurlijk ook onzekerheden met zich mee.”

Gia besluit met een boodschap aan de mensen die zich in haar herkennen: “Claim your spot. Pak die kans. Loop er achterna. Be strong, be brave. Laat niemand dat van je afpakken.”

Bekijk hier het volledige exitinterview van Gia:

Elke vrijdag kan je op Streamz kijken naar een nieuwe aflevering van Belgium’s Next Top Model.

Meer
Lees meer...