Viering WK-doelpunt Jack Grealish was geen toeval: Dit is waarom

Het WK voetbal in Qatar is officieel begonnen. Vanmiddag stond de eerste wedstrijd van Groep B op het programma, waarin Engeland het opnam tegen Iran. Die wedstrijd liep voor de Engelsen van een leien dakje en ook Man City-speler Jack Grealish pikte zijn doelpuntje mee. En dat vierde hij met een bizar dansje. Die viering had hij beloofd aan een 11-jarig jongetje uit Manchester.

De eerste wedstrijd op het WK was voor Engeland een groot succes. Het duurste elftal uit het toernooi won zijn eerste wedstrijd tegen Iran met 6-2. De wedstrijd kende twee keer een lange blessuretijd, en daarvan maakten ook de invallers gebruik. Een van die invallers was Jack Grealish, die na de 90ste minuut nog het zesde doelpunt maakte.

Brief

Het doelpunt van Jack Grealish was niet van wereldbelang voor het Engelse nationale team, maar wel voor een jongetje uit Manchester met de naam Finlay. De 11-jarige jongen schreef eerder dit seizoen een brief aan de speler van Manchester City en beschreef daarin hoe hij omgaat met zijn ziekte cerebrale parese (CP). Dat is een bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door een beschadiging van de hersenen.

De zus van Grealish lijdt aan dezelfde ziekte, waardoor de brief meteen voor een emotioneel antwoord van de speler zorgde. Hij stuurde Finlay een brief en een gesigneerd truitje terug én ging hem bezoeken tijdens een voetbalwedstrijd. Daar beloofde hij de jongen dat hij zijn volgende doelpunt zou vieren hoe Finlay dat wilde.

Viering

Uiteindelijk besloot het duo op een bizar dansje, maar moest Finlay tot vandaag wachten om die viering te zien. Grealish zit in de Engelse competitie namelijk nog maar aan één doelpunt en dat dateerde van voor zijn belofte aan Finlay. Dus kwam Grealish zijn belofte na met Engeland op het wereldkampioenschap voetbal.

Daarmee wint de 27-jarige alvast de harten van de voetbalfans, want na de viering ging het moment meteen viraal op Twitter en andere sociale media.

Bekijk de video met Finlay hier:

Bekijk de viering van Grealish op het WK hier:

Meer
Lees meer...