Vietnam evacueert 80.000 toeristen na drie nieuwe coronabesmettingen

Da Nang
De internationale luchthaven van Da Nang. (EPA)

Vietnam evacueert 80.000 mensen, voornamelijk toeristen, uit de populaire toeristische stad Da Nang nadat drie personen positieve coronatesten aflegden. Dat meldt de Vietnamese regering.

De evacuatie zal minstens vier dagen duren. Dagelijks zullen Vietnamese luchtvaartmaatschappijen ongeveer honderd vluchten vanuit Da Nang, een centrale kuststad, naar elf andere Vietnamese steden uitvoeren. Degenen die terugkeren vanuit Da Nang moeten thuis in quarantaine voor veertien dagen.

Eerste coronageval sinds april

Vietnam evacuates 80,000 people from Da Nang
(EPA)

Tot nu toe werd Vietnam gezien als een voorbeeld voor veel andere landen vanwege de kordate aanpak van het coronavirus. In maart sloot het zijn grenzen bijna volledig voor buitenlanders en nog steeds verbiedt het internationale toeristen de toegang vanwege de pandemie. Het land heeft tot nu toe iets meer dan vierhonderd besmettingen en geen enkele dode geregistreerd. Vietnam had tot zaterdag bijna de honderd dagen zonder een nieuwe melding van een besmetting gehaald. (Ter informatie: Vietnam telt zo’n 96 miljoen inwoners. red.)

Daarnaast ging het land al vroeg over tot contactopsporing en voerde het een groot aantal tests uit sinds de uitbraak van de pandemie. Na de vaststelling van de nieuwe besmettingen eiste de Vietnamese premier Nguyen Xuan Phuc dat de contactopsporing moest worden opgevoerd en dat er nieuwe grootschalige tests worden uitgevoerd in de stad. Niet-essentiële bedrijven moeten hun deuren sluiten en evenementen met meer dan dertig mensen zijn verboden. Ook werden de sociale afstandsregels opnieuw ingevoerd in Da Nang, dat blijkt uit de persmededeling van de overheid.

Gesponsorde artikelen