Vijf Belgische metalacts voor de toekomst

Vijf Belgische metalacts voor de toekomst

Monkey contributor Ken Van Heertum stelt vijf Belgische metal-acts voor die je dit jaar zeker in de gaten moet houden.

Evil Invaders

Evil Invaders zijn speed metallers uit Limburg. Ze brachten vorig jaar een self-titled EP uit. Daarop: razendsnelle thrash riffs, flitsende solo’s en high pitched vocalen of de perfecte mix van speed en heavy metal. Evil Invaders heeft door de jaren een flinke live-reputatie opgebouwd, die in combinatie met de prima EP resulteerde in een platendeal met Napalm Records en een Europese tour met Striker en Screamer. Momenteel werkt de band aan een eerste full album.

Toxic Shock

Als je fan bent van Suicidal Tendencies, Black Flag, Carnivore, D.R.I. en Dead Kennedys, dan zal Toxic Shock je moeiteloos kunnen overtuigen! De Antwerpenaren brengen old school thrash, maar door de cross-over en hardcore-invloeden komt de band niet over als een dertien in een dozijn thrash-revivalband. Met Daily Demons bracht Toxic Shock een debuut uit dat in de platenkast van iedere thrashliefhebber hoort te staan. Maar de band overtuigd vooral live door keer op keer met volle overgave een show neer te zetten waardoor je je spontaan terug waant in de hoogdagen van de thrash en cross-over.

KomaH

Dat niet enkel Vlaanderen maar ook Wallonië een boeiende metalscene heeft bewijst KomaH met hun moderne groove metal. 2013 was een fantastisch jaar voor KomaH, zo speelde de band op Graspop Metal Meeting, traden ze aan op het Brussels Summer Festival en waren ze de support van Pro-Pain op hun Europese tournee. Met deze laatste band heeft KomaH trouwens een sterke connectie, zo speelden Gary Meskil en Adam Philips een nummer mee op de meest recente plaat van KomaH en is KomaH-drummer Jonas Sanders ondertussen de vaste drummer geworden bij Pro-Pain. Een must om te checken voor de liefhebbers van Machine Head en Killswitch Engage.

Voltrage

Voltrage moet zowat de coolste hardrock band zijn van ons land. Deze jonge honden brengen hardrock zoals het moet: loud and dirty. Ook live zal de band je niet ontgoochelen, met hun ongelofelijk catchy songs nemen ze je mee op een trip back in time en krijg je het gevoel in de Whiskey A Go Go te staan tijdens de hoogdagen van Guns n’ Roses.

Prematory

Al sinds 2007 timmeren deze Leuvense thrashers genadeloos aan hun carrière. Talloze shows in eigen land en in het buitenland, supports voor bands als Warbringer, F.K.U. en Dr. Living Dead en het prima debuut Suiciety hebben ervoor gezorgd dat de band is uitgegroeid tot een van de grotere namen binnen de Belgische underground scene. Ook in 2014 blijft de band verder thrashen en op 15 februari staat de release van hun veelbelovende 2de album Corrupting Influence gepland.

Gesponsorde artikelen