Viktor Verhulst debuteert met eerste kerstshow

Viktor Verhulst debuteert met eerste kerstshow

Viktor Verhulst bewijst dat er opvolging klaarstaat. De nieuwe kerstshow van Samson & Gert, die zaterdag in première ging, was namelijk voor de eerste keer niet van de hand van Studio 100-baas Gert Verhulst maar van zijn zoon Viktor. Die begon bij het entertainmentbedrijf van zijn vader helemaal onderaan de ladder maar werkte zich dus al op tot scenarist. Is hij klaar om zijn vader op te volgen? “We hebben daar nog niet over gesproken”, stelt Viktor.

Afgelopen zaterdag ging de intussen al 27ste Samson en Gert-kerstshow in première in Plospaland in De Panne. En in tegenstelling tot de vorige 26 edities kwamen het verhaal en het scenario voor de eerste keer niet van Studio 100-baas Gert Verhulst zelf.

“Voordat ik het wist, stond er een hele show op papier”

Ongeveer een jaar geleden kwam zoon Viktor Verhulst op een leuk verhaal voor een kerstshow. “Ik legde mijn voorstel aan de ontbijttafel voor aan papa. ‘Niet slecht’, zei hij. ‘Schrijf het maar uit.’ En voordat ik het wist, stond er een hele kerstshow op papier”, legt hij uit aan Het Nieuwsblad.

Al had Gert er niet meteen een goed oog op. Echt veel vertrouwen in de schrijfcapaciteiten van zijn zoon had hij niet. “Viktor heeft nooit eerder verhaaltjes ­geschreven of iets creatiefs gedaan. Ik was al aan het nadenken hoe ik diplomatisch kon zeggen dat het niet goed was. Maar dat bleek niet nodig”, vertelt Verhulst. “De eerste versie zat al voor 90 procent goed.”

Onderaan de ladder begonnen

Viktor Verhulst werkte al langer bij het bedrijf van zijn vader. Hij begon er helemaal onderaan de ladder en had er jobjes als koffiezetter en kabelsleper. Zo werkte hij zich een weg naar boven en werd hij ook opnameleider. In die rol werkte hij ook mee aan de nieuwe K3-film, waar hij ook zijn huidige vriendin, en K3-lid, Marthe leerde kennen.

Intussen was hij productiemedewerker geworden, en nu dus ook scenarist. Die trage en lang weg vindt vader Gert ook noodzakelijk. “Het is gezond om helemaal onderaan de ladder te beginnen.”

Zijn vader opvolgen? “Nog niet over gesproken”

Viktor Verhulst bewijst dus opnieuw op en top Studio 100 te zijn. Maar is hij ook klaar om zijn vader op te volgen? “We hebben daar nog niet over gesproken”, stelt Viktor. “Ik heb ook niet echt een toekomstplan. Ik bekijk het van dag tot dag. En denk na. Ik denk véél na.”

Viktor is duidelijk op en top Studio 100:

Medialaan

Gesponsorde artikelen