Viktor Verhulst wordt schermgezicht van VIER voor ‘Love Island’, ‘Temptation’ meets ‘Big Brother’

Viktor Verhulst wordt schermgezicht van VIER voor ‘Love Island’, ‘Temptation’ meets ‘Big Brother’

Viktor Verhulst wordt presentator van VIER en VIJF. Hij zal deze zomer ‘Love Island’ voor zijn rekening nemen, een show die het beste van ‘Temptation Island’ en ‘Big Brother’ combineert.

Viktor Verhulst is apetrots dat hij Love Island mag presenteren. “Zelf ben ik al verslaafd aan het origineel”, zegt hij aan de kranten van De Persgroep. Viktor was altijd backstage en in de coulissen te vinden in tegenstelling tot zijn zus Marie die actrice werd in Ghost Rockers en presentatrice op Studio 100 TV.

Victor werd opnameleider en scenarist van de Samson & Gert Kerstshow. Wij dachten dus dat hij niet de ambitie had om, zoals vaderlief, een televisiefiguur te worden. Maar we hadden het duidelijk mis. We zagen hem ook al in De Slimste Mens ter Wereld. Hij overleefde drie afleveringen.

(Viktor Verhulst en Marthe van K3 zetten afgelopen zomer een punt achter hun relatie.)

Onschuldige screentest?

Maar nu gaat hij dus fulltime te werk bij SBS: “Ik werk al een jaar bij SBS, op de redactie van Gert Late Night. Ze vroegen me eens om een screentest te doen. Ik heb dat dan gedaan, zonder daar verwachtingen bij te hebben.” Daarop kreeg Verhulst de aanbieding om Love Island te presenteren.

“Ik was enorm verrast, maar tegelijk ook gecharmeerd dat ze aan mij dachten”, zegt hij. “Ga ik dat wel kunnen, presenteren? Is dat iets voor mij?’ Ik heb dat nog nooit gedaan en ik heb daar ook niet naartoe gewerkt.”

(De videoclip voor Samson is a DJ naar aanleiding van de Throwback Thursday-optredens in het Sportpladijs was een gigantisch succes.)

Raad van Gert

Gelukkig kreeg Viktor veel goede raad. “Elke jonge volwassene vraagt raad aan zijn ouders bij het nemen van zulke bepalende beslissingen, denk ik”, zegt hij. “Met James (Cooke, red.) heb ik er ook over gepraat. Maar uiteindelijk heb ik gewoon mijn hart gevolgd en ‘ja’ gezegd.”

De grootste tip kwam van z’n vader Gert. Hij raadde Victor aan om zo ontspannen mogelijk te blijven: “Als ik hem bezig zag tijdens Dancing With The Stars, leek het wel alsof hij gewoon een theetje aan het drinken was op zondagnamiddag: fantastisch! Misschien lukt mij dat ook, maar het tegenovergestelde kan evenzeer. We zullen zien hoe dit programma loopt en pas dan kan ik ook zeggen wat de toekomst brengt qua presenteren.”

(Gert Verhulst zag zelfs de humor in van de relatie van zijn zoon en Marthe van K3.)

Love Island

Love Island zal elke dag op VIER of VIJF te zien zijn. Het concept is vrij plat, maar wel sexy: singles proberen in een luxueus vakantiehuis de match van hun leven te vinden. In het VK gingen er al vier seizoenen door van het programma. Dat was goed voor bijna 4 miljoen kijkers in 2018.

Het is dus niet de bedoeling dat er een relatie op de klippen loopt, zoals bij Temptation Island. Het gaat trouwens om een interactieve datingshow: kijkers kunnen via de app en website mee beslissen wie er een goed koppel vormt en wie het best naar huis gaat.

(Koen Crucke postte een backstagefoto van het Sportpladijs, maar deelde per ongeluk iets te veel.)

Gesponsorde artikelen