Vincent Byloo vertrekt direct bij Studio Brussel omdat hij na de zomer niet meer mag presenteren

Vincent Byloo vertrekt direct bij Studio Brussel omdat hij na de zomer niet meer mag presenteren

Studio Brussel-boegbeeld Vincent Byloo stapt onmiddellijk op bij de zender omdat hij volgend niet meer als presentator ingepland is. Hij nam samen met Eva De Roo de avondspits voor zijn rekening, maar om 16 uur zal hij dus niet op antenne gaan. In 2014 presenteerde hij nog ‘Music For Life’.

Vincent Byloo heeft in een interne e-mail laten weten dat hij per direct vertrekt bij Studio Brussel. Dat bevestigt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem aan newsmonkey: “Bij Studio Brussel is men de programmering van het najaar aan het voorbereiden. Eén van de beslissingen die daaruit voortkwam, is dat Vincent niet meer zal presenteren. We hebben dat aan hem meegedeeld omdat dat geen gemakkelijke beslissing was. Vincent heeft daarop zelf beslist om niet meer te presenteren in de vooravond. Dat is zijn beslissing. We gaan nu verder met hem bekijken wat een volgende opdracht bij de openbare omroep kan zijn.”

vrt

“Verschuiving in najaarsschema”

“Voor alle duidelijkheid: het was geen waardeoordeel over Vincent als presentator”, gaat Van Goethem verder. “Het gaat om een verschuiving die deel uitmaakt van dat najaarsschema. Zoals je dat om de paar seizoenen merkt, worden presentatoren wel eens van blok verschoven en komt er hier en daar iemand bij. Bij Vincent was nu beslist om in het najaar geen beroep te doen op hem als presentator, ook al is hij een goede presentator.”

“Het nieuws is nu vroegtijdig gelekt vanwege een interne e-mail. Daarom moeten we het bij deze korte verklaring houden.”

“Al langer niet op zijn plaats”

De kranten van De Persgroep melden dat Byloo in zijn e-mail schreef dat hij zich al langer niet meer op zijn plaats voelde bij Studio Brussel. “Dat onze wegen eerder vroeg dan laat zouden scheiden, was voor mij al lang duidelijk”, schrijft hij. “En ik heb er ook vrede mee.” Byloo had gehoopt dat zijn vertrek wat “eleganter” had kunnen zijn, “maar daar hebben een paar mensen anders over beslist.”

Daarom besloot Byloo om meteen te stoppen met het avondspitsprogramma De Roo & Byloo: “Ik houd me wel beschikbaar voor mogelijke andere taken of opdrachten.”

Gesponsorde artikelen