Left Right
scrollTop top

Vind jij deze sweaters van H&M ook racistisch?


Vind jij deze sweaters van H&M ook racistisch?

Kledingketen H&M bevindt zich in het oog van een storm. De Britse tak van de Zweedse multinational biedt op haar site een sweater aan met het opschrift ‘coolest monkey in the jungle’. Maar dat ze een van die truien net door een zwart jongetje lieten showen, schoot bij velen in het verkeerde keelgat. 

Het was een columnist van The New York Times, Charles M. Blow, die de lont aan het vuur stak op Twitter. “Have you lost your damned minds?!?!?!“, tweette hij. Het duurde niet lang voor het verontwaardigde reacties regende op sociale media.

Verwijderd

Dat net het zwartje jongetje de trui met het opschrift ‘coolest monkey in the jungle‘ moest tentoonstellen, was er voor velen zwaar over. Duidelijk racisme, zo klinkt het. De twee andere twee van hetzelfde model, eentje met het opschrift ‘survival expert‘ en een andere zonder tekst, werden geshowd door twee blanke kinderen.

H&M had de controverse al snel door en verwijderde de foto van het zwarte kind. De foto’s van de blanke kinderen zijn nog wel te zien. Voor de ‘coolest monkey in the jungle‘-variant is nu enkel een trui te zien, zonder model.

De reacties op sociale media waren niet mis:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618