Vinnie Paul, de drummer van Pantera, overleden op 54-jarige leeftijd

Vinnie Paul, de drummer van Pantera, overleden op 54-jarige leeftijd

Vinnie Paul, de drummer van Pantera, is overleden. Hij werd 54 jaar oud. De band liet het slechte nieuws zelf weten in een bericht op Facebook. Er zijn nog geen verdere details bekend. 

Slecht nieuws tijdens de hoogmis van de metal, Graspop Metal Meeting. Vincent ‘Vinnie Paul’, de drummer van de legendarische metalband Pantera is overleden. De band laat het trieste nieuws zelf weten op Facebook.

Geen details

In een kort statement, vergezeld van een foto van Vinnie Paul, laat de band weten dat de drummer overleden is.

Het statement leest: “Vincent Paul Abbott aka Vinnie Paul is overleden. Paul is het best gekend voor zijn werk als drummer bij de bands Pantera en Hellyeah. Er zijn momenteel geen verdere details beschikbaar. De familie vraagt om hun privacy te respecteren.”

Pantera

Pantera was actief van 1981 tot 2003. De band werd opgericht door Vinnie Paul en zijn broer en gitarist Dimebag Darrell samen met de zanger Terry Glaze en bassist Rex Brown. Door ruzies binnen de groep besloten ze in 2003 een punt te zetten achter de band.

De Abbott-broers richtten daarop een nieuwe band op genaamd Damageplan. Maar op 8 december 2004 sloeg het noodlot toe voor Dimebag Darrell. Hij werd tijdens een optreden op het podium neergeschoten door een dolgedraaide fan.

Lees het volledige statement hier:

Gesponsorde artikelen