Door deze virtuele racecompetitie hoef je de Formule 1 niet langer te missen

Shutterstock

Fan van motorsport en ben je de quarantaine beu? Dan heeft ESPN goed nieuws voor jou. Het Amerikaanse televisienetwerk gaat virtuele races uitzenden en brengt daarbij enkele fraaie namen aan de start.

Het zijn lastige tijden voor sportfans. Door de coronacrisis kunnen ze niet langer genieten van sport op tv. Voor de motorsport is er alvast goed nieuws. Het Amerikaanse televisienetwerk ESPN gaat de racecompetities van Torque Esports uitzenden. Dat zijn virtuele racecompetities waarin Esporters het opnemen tegen professionele racers.

Racelegendes achter het computerscherm

De Esport-races worden gehouden in 2 verschillende competities. De All Star Cup met formule 1-rijders en de Legends Trophy. Aan die laatste doen heel wat bekende namen mee. Zo komen onder meer voormalig wereldkampioenen als Emerson Fittipaldi, Jacques Villeneuve en Jenson Button aan de start. Een ideale kans dus om al die voormalige wereldvedetten nog eens aan het werk te zien.

Het project ligt alvast in pole position om het grootste Esports evenement ter wereld worden. Door deals met onder andere CNBC en Eurosport heeft Torque Esports een potentieel bereik van 600 miljoen kijkers.

Het evenement is vanaf morgen integraal te bekijken zijn op ESPN. De race wordt uitgezonden om 12 uur Amerikaanse tijd. Dat is natuurlijk niet het het ideale tijdstip voor ons, maar treur niet. Europese kijkers kunnen de race daarom opnieuw bekijken om 13 uur.

Gesponsorde artikelen